130 km/h-val a belső sávban, kinek van igaza?
4 éve van jogosítványom, nem emlékszem már pontosan a KRESZ szövegére. De olyan szerintem nincs benne, hogy 130-nál gyorsabban nem lehet menni. Lehet, de viselni kell a következményét, ha pl bemérik az embert (de ugye erre is van megoldás). Az meg szerintem parasztság direkt, amikor látja, hogy a mögötte lévő haladna, de se nem gyorsít, se nem sorol vissza a külsőbe.
Ha valaki 85-tel megy közúton... Ne haragudj, de attól én is kivagyok, főleg, ha egy teljesen egyenes, jól belátható útszakaszról beszélünk. Ráadásul az a 85 a valóságban inkább 75. Ne menjen mindenki 150-nel, oké. De ne egy másik sofőr akarja már megmondani, hogy én mennyivel mehetek, a saját autómmal.
"Nem az számít, hogy a többség hogy vezet, meg ledudálnak-e, hanem, hogy mit mond a KRESZ."
No, és mit is mond a KRESZ?
Azt, hogy kötelező jobbra tartás van, tilos folyamatosan a belső sávban haladni
#12 vagyok.
Félreértés ne essék, ha kocsisort előz, vagy ha előzésben van, nem baj, hogy 130-al megy, az sem baj, ha 110-el. Ilyenkor lassítok, megvárom türelmesen, vissza kisorol és haladok tovább. Viszont ha továbbra is a belsőben szüttyög ok nélkül, az idegesítő.
Abban teljesen igazad van, hogy nem véletlenül van sebességkorlátozás
De senki se akarja az önkéntes rendőrt játszani, mert ezzel simán lehet, hogy veszélyeztet másokat...
Az meg a másik, hogy kötelező jobbra tartás van, kész, pont.
Ezen nincs mit megmagyarázni
Ha 140-el megy, de a külso sávban egy lelek nincs, akkor is köteles kimenni a kulsobe, hiába megy a sebességkorlát feletti sebességgel.
#14#
Mondhatnám azt, hogy hasznos dolog időnként átlapozni a KRESZ könyvet, természetes, hogy felejt az ember, de egy ilyen átolvasástól is megvilágosodhat néhány dolog, pl, főleg, ha el is gondolkozik rajta az ember.
A jobbra tartási kötelezettség nem sebességhez kötött, attól függetlenül kötelező.
A belső sávban lassabban haladó ugyanis, ahogy már itt is említették, rákényszerítheti a másikat, hogy az menjen ki a jobb szélső sávba, ott ott haladjon el mellette, ami sokkal nagyobb veszélyt rejthet.
A jobbra tartási kötelezettség be nem tartása már önmagában szabálysértő, szigorúbb elbírálás alá eshet, mint az, ha valaki esetleg 150-el halad az autópályán
De érdekes! Aki említeni meri a jobbratartâsi kötelezettséget, mind lepontozódik. Gratula az értetlen trolloknak!
Kérdező, sajnos apukáddal nem sok mindent tudsz csinâlni, ő már ilyen, így is marad. Esetleg vezess te legközelebb, vagy javasolj neki egy kresz-frissítést agyilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!