Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha pályán feltartok belső...

Ha pályán feltartok belső sávban az gond?

Figyelt kérdés

Külső tömött kamionokkal es 90-el száguldó autókkal, kimegyek, 135re beállok és megyek. Ha lehuzodnek fekeznem kene, így kb 10 percenként szoktam elengedni a forgalmat. Néha azzal jár hogy feltartom őket.

Ilyenkor ti magatokkal törődtek vagy a többivel?

Azért nincs kedvem fékezni, hogy Pesten az első pirosnal osszefussak azzal, aki megelőzött 150el, hogy aztán gyorsitsak fel megint

2018. aug. 28. 08:24
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Fék-gaz nem gazdaságos..
2018. aug. 28. 08:29
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Ha szabályosan közlekedsz akkor magasról sz.rd le a sietős ficsúrokat.
2018. aug. 28. 08:48
 3/16 anonim ***** válasza:
14%
Én is így szoktam. Egy két román BMW-sen kívül mindenki más nyugodt mögöttem. Egy idő után pedig én is utolérek egy előttem "csak" 130-al haladót, így már pláne nem villog mögöttem senki, hiszen nincs hova menni: jobbról kamionok, elől meg egyre többen.
2018. aug. 28. 08:55
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

Ha 10 perc alatt egyszer sem tudsz kisorolni, akkor szerintem veled van a baj.

Oké, hogy nagy a forgalom, de ez azért nem tűnik életszerűnek.

2018. aug. 28. 09:12
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Nem akadalyozhatsz mást.
2018. aug. 28. 09:22
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Eléggé életképtelennek tűnsz a forgalomban...
2018. aug. 28. 09:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a kérdés, hogy szabályosan tartod fel azokat, akik gyorsabban mennének vagy sem, akkor a válasz egyértelműen igen. Az indokolatlan akadályozás tilos. A gyorshajtás is.

Ha te az útra megengedett legnagyobb sebességgel közlekedsz, akkor az NEM INDOKOLATLAN akadályozás.

Más kérdés az, hogy az a tíz perc az indokolt-e. Az 22 km. Én is szoktam folyamatosan előzni kamionokat, akár 1-2 perc hosszan is. S ha csak olyan szűk lyuk van kettő között, hogy nem tudok mást úgy elengedni, hogy előttem is, mögöttem is legyen kellő követési távolság, akkor nem megyek ki, akármennyire villog-nyüszít a gyorshajtó.

Viszont ha te úgy előzöl folyamatosan (vagy én is természetesen), hogy lenne rá módod biztonságosan megszakítani az előzést, s attól sem kell tartanod, hogy a folyamatos belső forgalom miatt kint ragadsz, akkor szabálytalan vagy. De nem a feltartás miatt, hanem a jobbra tartási kötelezettség okán.

2018. aug. 28. 09:41
 8/16 anonim ***** válasza:
92%

Elég sokat autópályázok, de olyat - stau kivételével - még nem láttam, hogy tíz percig ne lehetne kimenni a külsőbe.

Ebben az esetben azért elgondolkodnék a helyedben, nem tartozol-e azok közé, akik nem mernek sávot váltani, csak ha egy kilométernyire se előttük, se mögöttük nincs jármű.

2018. aug. 28. 09:41
 9/16 anonim ***** válasza:

"Igen. Nem akadalyozhatsz mást." - ez így nem igaz!

Általában és indokolatlanul. Az nem indokolatlan, ha az útra megengedett legnagyobb sebességen előz. Megjegyzem az sem lenne szabálytalan, ha alacsonyabb sebességen előz, s a lassúság indokolt. (pl. vontat, sebességhatára alacsonyabb stb.)

2018. aug. 28. 09:44
 10/16 anonim ***** válasza:
75%

140-150 között szoktam menni (a büntetési határon), és ritkán, de van ilyen. Ha tele van a külső sáv, és látom mögöttem (már jó messze) közeledni a versenyzőt, kiteszem az indexet jobbra, hogy lássa, észrevettem, nem kell a nyakamba ülve tolni. Egy percen belül mindig szokott lenni egy akkora lyuk, hogy kisorolva egy laza gázelvétellel el lehessen engedni, és vissza lehessen sorolni mögé. Az egy másik történet, ha a belső sáv is telített. Akkor is szoktak olyan idióták lenni, akik úgy küzdenek azért hogy egy-egy autónyival előrébb jussanak, mintha az életük múlna rajta. Telített belső sáv esetén kisorolni a kamionokkal teli külsőbe hülyeség, mert az életben nem fognak visszaengedni.

Arról is lehetne beszélni, hogy nem kéne foggal-körömmel ragaszkodni a 130-hoz. Autópályán - a KRESZben írottaktól függetlenül - kétféleképpen autózhatsz nyugodtan. Vagy felveszed a külső sáv 90-es tempóját, és így lassan de biztosan odaérsz. Vagy a belsó sáv 140-150 közötti sebességét, ekkor nem nagyon fognak letolni. Ha ezt nem érzed már biztonságosnak, akkor a lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy 120-130-al nekiállsz folyamatosan sávot váltogatni.

Ha nem tudod tartani folyamatosan a belső sáv tempóját, akkor neked a külső sáv való.

2018. aug. 28. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!