Miért van az, hogy a nők többsége a belső sávban nyomul 70-es táblánál kb.50-nel? Meg nem ismerik a táblákat sem és némelyik indokolatlanul lassan vezet, mikor nincs előtte senki? Tényleg ennyire nem tudnak vezetni?
Elég nagy általánosítás a kérdés. Szögezzük le, hogy van rengeteg kivétel.
Mondjuk tegnap majdnem elütött egy nő. A legdurvább az volt, hogy tök lassan kanyarodott és ijedt fejjel nézet rám, csak szerintem nem tudta, hogyan kell fékezni az elektromos autójával. Ha nem szaladok el előle, akkor elcsap, így is pár centire ment el mellettem. Gyakorlatilag lassítás nélkül kanyarodott. Azért ilyet férfiaktól ilyet még nem láttam.
Amit még szoktam látni, hogy a nők gyakran megállnak feleslegesen a körforgalomnál, elsőbbségadás kötelező táblánál. A másik dolog, hogy soha nem engednek be, akkor sem, ha nekik ez semmilyen hátránnyal nem járna.
Inkább menne gyorsan szerencsétlen?
Erdekes tény, arányosan megvizsgálva, a nők kevesebb balesetet csinálnak, de több apróságot (meghúzás, kuplung égetés).
Ez azért nem rossz valljuk be, hogy biztonságosabban vezetnek mint a férfiak.
Autópályán szerint sem te, sem a válaszolók nem fognak bemmeni a külső sávba, ha épp előznek. Ha siet kivárja.
Amúgy meg a 150es tempóval ő törvénytelen, míg a szőke elvtársnő nem.
Ahelyett, hogy idegeskedsz gondold végig. Lehet nem járt még Pesten, feszült, ideges, egy vidéki városhoz képest Pest teljesen más forgalom szempontjából, ami feszültséget okoz kezdő vezetőknek.
Szimplán rendőrt hívsz rá, ha nem enged át egyirányú utcában.
"Az M0-n is folyamatosan látom, hogy villog nekik az 150-nel száguldó Audi, de csesznek lemenni?"
Hol lehet az M0-n legálisan 150-nel haladni? :O Amúgy ha pl tömött kamionsort előzök a megengededett + ráhagyás sebességgel és mögöttem villognak, nem igazán szokott meghatni. Ha siet és a villogás hatásásra lefékezek, hogy két cammogó kamion közé beférjek, azzal sem tartom fel kevésbé, mintha trafipax határon előzök és amint lesz lehetőségem kihúzódok előle.
Amerre rendszeresen járok, ott is van városon belül egy 70-es szakasz. Az autósok nagy többsége valamiért nem hajlandó észreveni a táblát és ezen a szakaszon is 45-tal tötymörög. Egy sáv oda, egy sáv vissza, elég forgalmas, előzni lehetetlen. Így nincs mit tennem és is szépen kivárom. Ez mondjuk engem is bosszant, de nem szoktam emiatt senkit levillogni, vagy ledudálni. Minimum sebességkorlát ugyanis nincs ezen a részen. Ezt én nem csak nőktől tapasztalom, teljesen vegyes. Elképesztő, hogy az autósok nagy többsége milyen rosszul és akkor is megszokásból vezet.
Magasról szarom le az audit! Más kedve miatt nem szegem meg a szabályt! Ha nem tudok kisorolni 130 nál van azon a szaron fėk! Ennyi! Tudod attól hogy te hülye vagy másnak nem kell. Ha lepontozol se.
De városban ha nincs más tábla 50 a max. Ha a belső sáv kell mert abból kanyarodok majd balra 2 kereszteződės mulva (nagy a forgalom, nem feltėtlen lehet sotolgatni) xarom le hogy a csicska 70 nel akar menni. 50 nel fogok ės pont! Ez nem feltartás, hanem szabályos közlekedės! Ha lepontozol akkor is. Ebből látszik hogy buta pics vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!