Hibrid autónak nem tesz jót ha egy nap csak 5-10 km-et teszek meg vele?
Sok ember annak örül ha közel lakik a munkahelyéhez, hát nálam ez pont nem így van. A munkahelyem 5 km-re van, gondolkodom azon, hogy hibrid autót veszek,
Mivel rövid a táv, ezért nagy köbcentis motor nem jöhet szóba, hiszen azzal csak ártani tudok, viszont nem értek a hibridekhez.
Nagyon tetszenek a 2008-as Honda Civic 1.3-as hibridek, kérdésem az-e, hogy árt-e nekik ez a mindennapos rövid táv? Illetve bármi ami fontos a hibrid autókkal kapcsolatban, azt osszátok meg, köszönöm.
Köszönöm a kielégítő válaszokat!
Elektromos roller egy vicc, robogó kilőve mert panelban lakom, féltem az utcán tárolni, garázst pedig nem tudok szerezni hozzá, illetve jelenleg két autóm van, egy 20 éves 1.4 clio, azzal járok munkába, és egy 1.9 dízel, amit minden másra használok. Nem akarok két autót tankolni, és biztosítást fizetni rá.
Panelban, garázs nélkül macera az elektromos, értelmetlen a plug-in felárának kifizetése hiszen nem tudod/körülményes az előnyét kihasználni.
Az a Clio tökéletes erre a használatra, a dízelt nem tudja teljesen kiváltani? Ha nem, akkor vagy vennék egy nagyobb szívóbenzint ami jó mindenre vagy pedig egy sima hibridet (Prius, CT200h)
#10-re reakció:
1: pontosan, ami annyiban felel meg hogy max ki be gurulsz garázsba. Van ÉV gomb is ami éppen erre van kitalálva. Be indítok az autót és bekapcsolom hogy elektromos legyen a kocsi, viszont kicsit nagyobb gázadásnál, bizonyos sebesség elérésénél, akksi nem megfelelő toltöttségénél azonnal kikapcsol és indítja a motort. (Feltéve ha eleve engedte hogy az EV-t bekapcsolják. Ha picit is gyorsítol vagy hosszabban gurulsz akkor be fogja indítani a motort hiszen szükség lesz rá. Nem fog várni amíg egy hideg motorral 80-al mész és akkor beindítja. Elő fogja melegíteni.
2: éppen ezért írtam hogy nekem nem adja ki nagyon a hibrid azt az előnyt amire elvileg készült. Ahol tudom nyomni jobban, de óvatosan ott 3.8 a fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!