Hogyan jövünk ki legjobban autó tartásból?
"Például faterom 15 éve vett egy kocsit szalonból mai árfolyamon 7 millióért, most 500 000-ért számították volna be, plusz 7-8 milliót költött benzinre meg szervizre."
Na de az élet eleve drága, semmi nincs ingyen. Mért lenne kivétel ez alól az autózás?! Ha a faterod busszal járt volna, csak a bérletre is több mint egy milliót elköltött volna 15 év alatt. Azt meg ne is számoljuk, hogy hány millióba került csak az, hogy egyáltalán létezett: kaja, lakásrezsi, stb.
"Nyilván akinek nincs olyan sok pénze, az használtan veszi a kocsikat, de a legbiztosabb akkor is az új, 10-15 év alatt meg meg lehet keresni a következőnek az árát."
Vigyázz mert itt még téged is megköveznek! Állítólag ha nem keresed meg az autód árát pár hónap alatt, akkor nem engedheted meg magadnak.
ez valamelyest igaz, elméletileg matematikusok kiszámolták, hogy körülbelül az átlag havi bevételedet ha beszorzod 6-8-al, az ebből kapott összeget érdemes gépjárműre fordítani maximum.
Tehát 100 ezres fizetésből maximum 6-800 ezerért érdemes venni, 200 ezerből 1.5 millióig
Szerintem teljesen reális, sőt, egyáltalán nem szigorú. Efölé menni őrültség.
Ahm, tehát őrültség nettó 500e-es havi fizetés alatt egy 3 milliós Daciát vagy Swiftet venni. Értem...
Szerintem az egyéb körülményeket is figyelembe kellene venni. Nem mindegy hogy az embernek milyen egyéb költségei vannak. Pl mekkora lakásrezsit fizet, hány eltartottja van, hány kereső van a családban, van-e hitele, lakásbérlete, stb. Üzemanyag, szervizköltség szempontjából sem mindegy hogy valaki csak a szomszéd kerületig gurul, vagy rendszeresen keresztülszeli az országot. Stb-stb. Ezek szerintem nem mindenkire egységes szabványos értékek. Nagyon nagy különbségek lehetnek ha csak önmagában a fizetést nézzük. De lehet hogy tévedek, nem vagyok matematikus...
Számold újra,
Nem őrültség, 350 ezres jövedelemmel, már lehet új 3 millás dáciát venni szerintem.
Amiről te beszélsz, az teljesen más. A kifizetendő összeg és a vett termék ár arányát tekintve igenis van matematikus törvényszerűség.
És őrültség 150 ezer ft-os jövedelemből 3 millás autüt venni, igen, mivel egyáltalán nincsenek köszönőviszonyban sem a jövedelem és a kiadásnak az aránya.
Tetszik, nem tetszik ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!