Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tenne az oktató ebben az...

Mit tenne az oktató ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Ha oktatás közben meghúznám az autóját. VÉLETLENÜL. Vagy pl padkázás, parkolásnál az első lökhárítóját meghúznám egy kicsit.

Vagy egy őzzel ütköznék. Akkor mit csinálna? Kifizettetné velem az okozott kárt?

2020. jan. 4. 18:33
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
0%
Te fizetsz.
2020. jan. 4. 18:35
 2/31 anonim ***** válasza:
68%
Nem fizettetheti ki. Ő számít vezetőnek.
2020. jan. 4. 18:36
 3/31 A kérdező kommentje:
Úgy értem ha ütköznénk egy őzzel amiről én nem tehetek mivel nem én mondtam az őznek hogy ugorjon oda.. Akkor is nekem kellene kifizetni az okozott kárt? Amiről én nem tehetek? És ha parkolásnál meghúzom akkor is én fizetek? Miért?.?
2020. jan. 4. 18:38
 4/31 anonim ***** válasza:
86%
Jogilag ő az autó vezetője. Szóval mindenért ami történik ő a felelős. Nem fizettethet ki veled semmit. Ha esetleg követeli, nyugodtan megtagadhatod, mert ha jogi útra tereli a dolgot, neked adnak igazat.
2020. jan. 4. 18:42
 5/31 anonim ***** válasza:
81%

1 van biztosítása

2 a tanuló nem minősül sofőrnek, az oktató vezeti az autót

2020. jan. 4. 18:42
 6/31 anonim ***** válasza:
62%
A tanuló nem sofőr, nincs felelőssége!
2020. jan. 4. 18:44
 7/31 tothp ***** válasza:
82%

Nekem a vizsgabiztos azt mondta, akár ihatnék is, úgyis az oktatóval fújatják meg a szondát.

Az oktató teljeskörű felelőssége, hogy csak olyan helyzetekbe hozza a tanulót, amit az meg tud önállóan oldani, vagy ő, mint oktató a megfelelő eszközökkel (kormányba nyúlás, extra pedálok)korrigálni tud. Ha kiszáll és elküld rutinozni, és te összetöröd a kocsit, az is az ő sara.

Egyébként tudtommal pont ezért a kötelező számítása is kicsit másképp alakul.

2020. jan. 4. 18:47
 8/31 A kérdező kommentje:

Milyen extra pedálokat ismersz?

Ihtnék is? Nem én fujnám meg a szondát?

2020. jan. 4. 18:50
 9/31 anonim ***** válasza:
96%

Szerinted nem extra pedál, ami az ő (anyós) oldalán van?

Úgy tudom van motorleállító (gyujtásmegszakító) gombja.

2020. jan. 4. 19:01
 10/31 A kérdező kommentje:
Hol???? Semelyik autóban nincs ilyen.. Mi? Már a tanuló autó át van neked építve?? Gondolkozz!
2020. jan. 4. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!