Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan védekezel az E10...

Hogyan védekezel az E10 benzinadalék autódat károsító tulajdonságai ellen?

Figyelt kérdés
A válaszadásra áldozott időd köszönöm.
2019. dec. 27. 14:06
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásaitokat, mindenképp hasznosnak tartom, hogy alig ismert részleteket is megosztottak velem.

Összefoglalom:

1. minden műa alkatrészt cseréni lehetetlen,

2. aki fél az esetleges káreseménytől, az tankoljon 100/E5-öt.

Jól látom?

2019. dec. 28. 06:21
 32/43 anonim ***** válasza:
73%
Kannásbor is műanyag flakonban van 😱😱😱😱😱😱
2019. dec. 28. 06:42
 33/43 anonim ***** válasza:
64%
Igen! Végre MAJDNEM jól látod. Nincs olyan autó amiben nincsenek az üzemanyag rendszerben gumik és műanyagok. Ha hiába beszélünk nem hiszel, akkor igen, tankolj 100-as benzint. És miért írtál IDE kérdést ha minden tanácsra visszaírod hogy "a SZAKIRODALOM" mit ír??? Üdvözlettel:19-es válaszoló. 4 darab gépész végzettségem van, 29 évig dolgoztam szerelőként, 10éve egy gépjármű javító műhely vezetője vagyok.Etilalkoholos BÚÉK mindenkinek. :D
2019. dec. 29. 13:49
 34/43 A kérdező kommentje:

Köszi, kedves 4 db gépész végzettségű hozzászóló.

Neked is BUÉK.

2019. dec. 29. 13:55
 35/43 anonim ***** válasza:
Akkor végülis mit mondasz utolsó válaszoló? Mehet nyugodtan mindenbe az E10-es benzin? Mert nem vágom, hogy most mi lett a vita vége. Nem tankolnék drága benzint ha nem muszáj.
2019. dec. 29. 14:09
 36/43 anonim ***** válasza:
28%
Sokan vannak akik itt írják hogy például Németországban évek óta minden probléma nélkül használják. Ez sajnos nem igaz. Annyira nem hogy kénytelenek voltak visszavezetni az E10 mellé az E5 "benzint". Az igazsághoz tartozik még az is hogy nálunk nem volt kötelező bevezetni, pláne nem az E5-öt helyére. Csak ugye nálunk állítják elő a legtöbb bioetanolt ami ráadásul még olcsóbb is a benzinnél és a MOL az egyéb korrupciós ügyei mellett ezzel is erőszakkal akar hasznot húzni magának.
2019. dec. 30. 20:56
 37/43 anonim ***** válasza:
73%
33-as vagyok. Figyelj: az én véleményem szerint igen nyugodtan tankolhatod bármibe.Félreértések elkerülése végett: én tudom hogy gyengébb a minősége már az E5-nek is mint egy alkohol mentes benzinnek, de a kérdés az volt hogy károsítja-e a motort. Nem károsítja. 36-os igaz amit ír, de én annyiban másképp tudom hogy az általa leírt német hiszti 2010-11-ben volt az azért már idejétmúlt.Igen, lehet kapni ott is (és nálunk is) prémium üzemanyagot prémium áron, de nem ez volt a kérdés.
2019. dec. 30. 21:17
 38/43 anonim ***** válasza:
50%

Még egyszer leírom.

Semmit nem támad meg, semmit nem old fel. Ez csak pár idióta (és kattintásokból élő) internetes újságíró által keltett hiszti. A magyarok (agyatlan) többsége erre is vevő, mint annyi minden más hülyeségre. Ezeknek a hisztiknek semmi valóságalapja nincs. Braziliában évtizedek óta tiszta alkohollal jár az autók jelentős része, még sincs semmi bajuk. De azért, mert a vadbarom totalcaros hülyegyerek azt mondta hogy árt, akkor az már igaz is lesz.

Akitől az E85 átalakítót vettem, beáztatott tiszta etanolba pár alkatrészt, csövet, tömítést, injektoralkatrészt majdnem egy évre. Semmi baja sem lett semminek. Szóvala tények makacs dolgok, de hülyének lenni alapvető emberi jog, úgyhogy éljetek ezzel a jogotokkal bátran továbbra is.

2019. dec. 30. 22:04
 39/43 A kérdező kommentje:

"Braziliában évtizedek óta tiszta alkohollal jár az autók jelentős része, még sincs semmi bajuk." Hát, arról az apróságról elfelejtkeztél, kedves hozzászóló, hogy azok az autók a bioetanol használatára lettek optimalizálva…

Amely autó alkatrészeit beáztattad tiszta etanolba, arról a gyártmányról, márkáról és évjáratról elmondható, hogy nem károsítja láthatóan (gondolom, mikroszkópos és anyagtudományi vizsgálatokat is készítettél), klassz. És a többi autóval, a különösen veszélyeztetett, húsz évnél idősebb autókkal mi van?

Sajnálom, hogy a differenciált gondolkodást nem sajátítottad el, pedig nem tűnsz ostobának.

2020. jan. 1. 12:48
 40/43 anonim ***** válasza:
74%
Én szerintem úgy fogok járni, hogy fél tank prémium fél tank E10-es. És majd minden tankolásnál váltogatom. Így árban se lesz jelentős többlet és hígul is az E10.
2020. jan. 1. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!