Hogyan védekezel az E10 benzinadalék autódat károsító tulajdonságai ellen?
Sehogy, mert nincs neki.
És nem E10 az adalék neve, az adalék közönséges etilalkohol, bioetanolként is nevezik, mert többnyire kukoricából készül. A 10 csak arra utal, hogy az üzemanyag 10 százaléka etanol.
Sokan keverik a metanollal, ami tényleg megtámadhatja a gumi alkatrészeket, az etanolnál nincs ilyen veszély.
Évekig jártam E85-el, nincs semmilyen káros hatása. Sokkal tisztább üzemanyag mint a benzin, nem feketedik az olaj, a kipufogócső is kitisztult fémtisztára párezer kilométer alatt.
Az E10-hez még tud alkalmazkodni a motorvezérlő. kb 3%-al kell dúsabb keverék, mint tiszta benzinből. E85-nél már szükség volt "átalakítóra" (mert átírni a motorvezérlő szoftverét drágább lett volna), ami nem tett mást, mint egy előre beállított %-al megnövelte az injektorok nyitási idejét, és hidegen még extra dúsítást adott. Az autó üzemanyagrendszerébe semmilyen más beavatkozás nem történt.
Értem. Köszönöm. A kérdés nem rád és nem a te kocsidra vonatkozott. A kérdésem azoknak szántam, akik autóját az E10 károsítja.
Továbbra is figyelem a kérdést.
Értem, kedves 2. válaszadó, tehát magasabb oktánszámú benzint tankolsz, amíg azt nem 10%-ig adagolják. Köszi.
Mások meglátásai is érdekelnek.
Sehogy, hulljon a férgese...
Szeretnék már autót cserélni, de amíg a mostaniak mennek nem lehet újítani....
#2 beképzelt barom, segítsen neked a halál...
A cikk meg nettó baromság, a totalcart nem szakemberek írják, hanem megélhetési influencerek, akik egy átlagembernél több autót láttak (és több pénzt kapnak cikknek álcázott reklámok megírásáért). Az egyik régebbi külsős szerzőjük is készített egy E85 átalakítót. Az etanolhiszti már régebben is volt, valamelyik ifjú titán, talán a zácsdani írt egy baromságoktól hemzsegő "cikket" az etanolról, ő megcáfolta, de a cáfolatot nem jelentették meg.
#2 még annyit, hogy az E10 senkinek a kocsiját nem károsítja.
De hidd azt hogy igen, és járj 100-as prémium benzinnel, neked fog többe kerülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!