Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan védekezel az E10...

Hogyan védekezel az E10 benzinadalék autódat károsító tulajdonságai ellen?

Figyelt kérdés
A válaszadásra áldozott időd köszönöm.
2019. dec. 27. 14:06
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
27%

Sehogy, mert nincs neki.

És nem E10 az adalék neve, az adalék közönséges etilalkohol, bioetanolként is nevezik, mert többnyire kukoricából készül. A 10 csak arra utal, hogy az üzemanyag 10 százaléka etanol.

Sokan keverik a metanollal, ami tényleg megtámadhatja a gumi alkatrészeket, az etanolnál nincs ilyen veszély.

Évekig jártam E85-el, nincs semmilyen káros hatása. Sokkal tisztább üzemanyag mint a benzin, nem feketedik az olaj, a kipufogócső is kitisztult fémtisztára párezer kilométer alatt.

Az E10-hez még tud alkalmazkodni a motorvezérlő. kb 3%-al kell dúsabb keverék, mint tiszta benzinből. E85-nél már szükség volt "átalakítóra" (mert átírni a motorvezérlő szoftverét drágább lett volna), ami nem tett mást, mint egy előre beállított %-al megnövelte az injektorok nyitási idejét, és hidegen még extra dúsítást adott. Az autó üzemanyagrendszerébe semmilyen más beavatkozás nem történt.

2019. dec. 27. 14:11
 2/43 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm. A kérdés nem rád és nem a te kocsidra vonatkozott. A kérdésem azoknak szántam, akik autóját az E10 károsítja.

Továbbra is figyelem a kérdést.

2019. dec. 27. 14:21
 3/43 mindentudó99 ***** válasza:
25%
Ez a 95 ös benzint érinti csak. Tehát ha 98-ast tankol semmi gond
2019. dec. 27. 14:31
 4/43 A kérdező kommentje:

Értem, kedves 2. válaszadó, tehát magasabb oktánszámú benzint tankolsz, amíg azt nem 10%-ig adagolják. Köszi.

Mások meglátásai is érdekelnek.

2019. dec. 27. 14:35
 5/43 anonim ***** válasza:
19%
A dizel a legjobb ellene.
2019. dec. 27. 14:55
 6/43 D. Brasco ***** válasza:
50%
Senkinek nem karositja az autojat az E10.....nem tudom a sok okosnak miert kellett ezt a vilagvége hangulatot elinditania ezzel a baromsággal!A ténylegesen az özönvíz előtt készült vastankos karburátoros szaroknak talán tudja valamilyen szinten korrodálni az alkatrészeit mert az E10több vizet tud megkötni pl a levegöből,de ez olyan szinten elhanyagolható,hogy valoszínüleg semmilyen kimutathato hatása nem lesz soha........nem ugy mint ahogy a károgók elődaják,hogy ahogy beletankolod azonnal tönkremegy minden.....
2019. dec. 27. 14:55
 7/43 A kérdező kommentje:

Ebből a cikkből indultam ki:

[link]

2019. dec. 27. 15:00
 8/43 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
55%

Sehogy, hulljon a férgese...

Szeretnék már autót cserélni, de amíg a mostaniak mennek nem lehet újítani....

2019. dec. 27. 15:22
 9/43 anonim ***** válasza:
63%

#2 beképzelt barom, segítsen neked a halál...

A cikk meg nettó baromság, a totalcart nem szakemberek írják, hanem megélhetési influencerek, akik egy átlagembernél több autót láttak (és több pénzt kapnak cikknek álcázott reklámok megírásáért). Az egyik régebbi külsős szerzőjük is készített egy E85 átalakítót. Az etanolhiszti már régebben is volt, valamelyik ifjú titán, talán a zácsdani írt egy baromságoktól hemzsegő "cikket" az etanolról, ő megcáfolta, de a cáfolatot nem jelentették meg.

2019. dec. 27. 15:39
 10/43 anonim ***** válasza:
50%

#2 még annyit, hogy az E10 senkinek a kocsiját nem károsítja.

De hidd azt hogy igen, és járj 100-as prémium benzinnel, neked fog többe kerülni

2019. dec. 27. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!