Hogyan védekezel az E10 benzinadalék autódat károsító tulajdonságai ellen?
Figyelt kérdés
A válaszadásra áldozott időd köszönöm.2019. dec. 27. 14:06
11/43 anonim válasza:
Azért egy 70-es vagy 90-es évek beli autóba nem éppen célszerű E10-et tankolni. Az én kocsimba lehetne, de inkább 100-ast tankolok, annak legalább jó hatásai vannak, jobb a gyorsulás, egyenletesebb az alapjárat, halkabb a kocsi, stb. Majd pár év múlva kiderül, hogy milyen is igazából az E10, de amíg nem tudni biztosat, addig marad az E5.
12/43 A kérdező kommentje:
2019. dec. 27. 15:53
13/43 A kérdező kommentje:
Kedves 15:47-es válaszadó, és mindazok, akik 100-ast tankolnak!
A 100-as oktánszámú benzin közel 10%-os felárát megéri megfizetni? Mérhetően fogyaszt-e kevesebbet az autótok?
2019. dec. 27. 16:00
14/43 anonim válasza:
Sehogy a '91-es autóm is bírja, le van írva a manualban. :)
Anno E85 időkben kevergettem bele durvábbat is, azt is szerette. :)
15/43 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves 16:10-es.
Az első tank 95/E10-es benzin elpöfögése közben azt érzetem, mintha a motor "brummogna", de a második tankolás már nem volt vészes. Mintha a ca. 30 liternyi üa átmosta volna a üa szállító rendszer lerakódásait. Vsz harmadikra 100-as benzint fogok tankolni.
2019. dec. 27. 16:13
16/43 anonim válasza:
Én maradok a 100-asnál legalább egy évig, aztán meglátom. A kísérlet első szakaszában nem kívánok saját autóval részt venni.
17/43 anonim válasza:
Úgy, hogy N57D30T1 a motorkód. :D Amúgy meg túlzásba van víve ez az egész szöszölés vele, nyugaton is használják, mégsincs semmi gond. Itt meg mindenki ugy csinal mintha a világvége lenne.
18/43 A kérdező kommentje:
Nem, a 2011-ben gyártott BMW-k nem bírják az E10-et, mert dízelek. Épp ezért nem is a te autódra vonatkozott a kérdés. Azért köszi, hogy szántál az idődből rám.
2019. dec. 27. 17:21
19/43 anonim válasza:
Gondolod hogy ha igaz lenne a károsító hatás mekkora jogi procedúrák kezdődnének? Tessék már tovább látni az orrunk hegyénél!
20/43 A kérdező kommentje:
Minden gyártó közli, mekkora e6tanolarányt képesek tolerálni a gyártmányai. Ez egy kevéssé közismert, de az User's manualban leírt tény, de nem ez volt a kérdés.
2019. dec. 27. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!