STP benzinadalék? Tapasztalatokat kérnék, aki használta.
kiegészíteném a kérdésem:
... valamint olyanok válaszát várom, akik képesek értelmezni egy kérdést, ezáltal képesek az értő olvasásra.
Általános iskola, 5. osztály.
Köszönöm.
"Az STP benzin üzemanyag-adalék tisztán tartja a motort, és megakadályozza a káros szennyeződések, gyanta és üledékek gyors lerakódását az üzemanyagrendszerben, különösen a szívószelepeknél."
olvasmány:
konklúzió:
1. a szívósor/központi befecskendezéses gépeknél a benzin is tisztán tartja a szívószelepeket, vagyis tiszták, tehát nincs mit tisztítani, szart se csinál...
2. közvetlen befecskendezés esetén nem kerül benzin a szívószelepek hátoldalához, tehát ez a szmötyi sem fog odakerülni hogy mossa, vagyis az eredmény ugyanaz, a szelep ugyanolyan retkes marad, tehát hatástalan...
az injektorokat szintén nem fogja lepucolni, azt csak az ultrahangos tisztítás tudja hatékonyan kitisztítani
, ami kb 3 ezer forint darabja, tehát nem egy nagy tétel, ahelyett hogy ilyen szarokra költöd, ultrahanggal teljesen tisztára pucolják őket, és újabb 200e km gond nélkül...
eredmény: úgyis meg fogod venni, biztos a havernak is jó volt, +20 lóerő...
Normalis motorolaj kell ..bőven elég :)
Eneos, Elf, Mobil1,Castrol ...stb ezekbe minden benne van ami kell a motornak :)
Az a trutyi arra jó,hogy kiforditjak a zsebedet :) Nem rosszból mondom :) En nem tennek ilyen vackokat a motorba .
Próbáld ki!
1-2eFt. Gondolom nem vág földhöz, ha egy autót fenn tudsz tartani.
Én próbáltam már, igaz nekem dízelem van. Semmilyen változást nem vettem észre. De ez igaz az összes többi ilyen csodaszerre kivétel nélkül. Pedig próbáltam már egy párat.
Pontosabban a Liqui Moly egyik adalékánál volt különbség. Az autó ugyan azon az úton, ugyan olyan körülmények között pár decivel kevesebbet kért százon. De ugyan ez a jelenség akkor is megvan ha prémiumot tankolok s az valamivel kevesebből is kijön.
Én egy Bmw 320d E90-hez használom.
2 típust próbáltam:
-STP Dízel adalékanyag
-STP Részecskeszűrő tisztító
A változás jelentősen érezhető nálam, bár ez a szar kocsi a prémium-nem prémium üzemanyagra is máshogy reagál.
Amit tapasztaltam, hogy a kifupogógáz magasabb hőfokú, mint alapesetben. Sokkal lobbanékonyabb az autó, indításál hamarabb bemelegszik.
Nekem tetszett! Igaz a részecskeszűrőset nem fogom többet használi, mert attól úgy ment a dízelem, mint a benzines, nem volt hangja, mint a vaj úgy ment.
Ettől tartok azért.
Az adalékanyagot a jövőben is fogom használni, igaz egy teli tankhoz csak fél üveg adalékot teszek! :)
De nem minden autónál garantált, anya Renault Fluence-nél is kipróbáltam és ott semmit tapasztalat nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!