Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rossz minőségű benzin vagy...

Rossz minőségű benzin vagy benzinadalék okozhat jelentős teljesítménycsökkenést?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel tele tankoltam a kocsimat,utána pedig öntöttem bele benzinadalékot (A használati utasítás szerint 50 literes tartályba bele kellett önteni a benzinadalék teljes tartalmát amit meg is tettem) A munkába menetig nem volt semmi baj

Viszont az úton hazafele éreztem hogy valami nagyon nincs rendben mert lecsökkent a kocsim teljesítménye,de ami ma történt az eléggé felidegesített. Külterületen nem bírt gyorsabban menni 90-nél pedig szinte padlóig nyomtam a gázt.Városon belül meg 50-ig alig bírt felgyorsulni pedig rendesen nyomtam neki a gázpedált

Hazafele úton valamilyen csoda folytán megint hozta a régi formáját. 120-ig minden gond nélkül gyorsult úgy hogy nem is nyomtam padlóig a gázt,tehát úgy tűnt mintha a teljesítménye vissza állt volna a régi kerékvágásba

A probléma az hogy fogalmam sincs ezt miért csinálta.Mindig ugyanannál a benzinkútnál tankolok és ilyen még nem történt,viszont most életemben először használtam benzinadalékot,lehet hogy az okozta? Ezek után nagyon kérdéses az hogy elinduljak e a kocsimmal bárhova is

Opel Astra F 1.6 16v X16XEL 101 Le Ecotec motor

2017. márc. 25. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Felejtsd el azt az adalékot, többet ne töltsél bele semmi ilyesmit.

Ha majd kiautóztad ezt a tank benzint, és utána megint normális lesz az autó, akkor fogod tudni, hogy az adalék okozta.

2017. márc. 25. 17:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Többet nem fogok ilyet csinálni az biztos,csak tényleg gáz hogy jót akar az ember közben meg pont az ellenkezőjét éri el...
2017. márc. 25. 18:30
 3/4 anonim ***** válasza:
többet érsz egy jobb minőségű motorolajjal mint ezekkel az adalékokkal.
2017. márc. 25. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát erre mostmár én is rájöttem. Már csak abban bízhatok hogy nem károsítja a motort ha tényleg a benzinadalék okozta ezt a jelenséget.De ki tudja,lehet csak véletlen egybe esés történt és teljesen más dolog okozta ezt a problémát,például gyertyák stb
2017. márc. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!