Rossz minőségű benzin vagy benzinadalék okozhat jelentős teljesítménycsökkenést?
Tegnap reggel tele tankoltam a kocsimat,utána pedig öntöttem bele benzinadalékot (A használati utasítás szerint 50 literes tartályba bele kellett önteni a benzinadalék teljes tartalmát amit meg is tettem) A munkába menetig nem volt semmi baj
Viszont az úton hazafele éreztem hogy valami nagyon nincs rendben mert lecsökkent a kocsim teljesítménye,de ami ma történt az eléggé felidegesített. Külterületen nem bírt gyorsabban menni 90-nél pedig szinte padlóig nyomtam a gázt.Városon belül meg 50-ig alig bírt felgyorsulni pedig rendesen nyomtam neki a gázpedált
Hazafele úton valamilyen csoda folytán megint hozta a régi formáját. 120-ig minden gond nélkül gyorsult úgy hogy nem is nyomtam padlóig a gázt,tehát úgy tűnt mintha a teljesítménye vissza állt volna a régi kerékvágásba
A probléma az hogy fogalmam sincs ezt miért csinálta.Mindig ugyanannál a benzinkútnál tankolok és ilyen még nem történt,viszont most életemben először használtam benzinadalékot,lehet hogy az okozta? Ezek után nagyon kérdéses az hogy elinduljak e a kocsimmal bárhova is
Opel Astra F 1.6 16v X16XEL 101 Le Ecotec motor
Felejtsd el azt az adalékot, többet ne töltsél bele semmi ilyesmit.
Ha majd kiautóztad ezt a tank benzint, és utána megint normális lesz az autó, akkor fogod tudni, hogy az adalék okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!