Komolyan mondom nem tudom mit csináljak a BMW-vel (időzített bomba)?
BMW E46 Compact 2004 Faceliftes utáni.
Kívülről nagyon pöpec állapotban van, motorikusan viszont van benne úgy 254.000km körül vissza lett tekerve utólag utána néztem, így vettem sajnos 190 körül.
A motor eszi a vizet és az olajat is sajnos. Környéken nem tudom hova vigyem mert ezek nem kimondottan értenek a BMW-hez ...
Szelepszár szimering vagy hengerfejes ez a kettő lehet ha utóbbi akkor felejtős az autó. Nem ér nekem 4-500ezret.
Mikor megvettem le volt pucolva a nívópálca ezért nem vettem észre a gondokat.
Vagy még az van ha beviszem egy kereskedésbe és beszámítatom egy másik árába.
————-
Valaki hasonló helyzetben
Volt nemrég egy videó Becsületesnepperrel és egy jogásszal. Egy elég hosszú előadás a témában, érdemes megkeresni és megnézni.
Mindenképpen vidd vissza az autót a kereskedőhöz. Írjál neki emailt, hogy legyen írásos nyoma is a dolognak. És igyekezz vele, mert még épphogy benne vagy a 6 hónapos szavatossági időben. 6 hónap előtt a kereskedő feladata bizonyítani, hogy nem volt hibás az autó a vásárláskor, 6 hónap után pedig neked kell bizonyítani az igazadat, hogy hibás volt.
Ha külföldről behozott autó, és nem a kereskedés nevén volt, hanem külföldi tulajtól vetted, az már nehezebb eset.
"Külföldről behozott és előtte tekerte vissza a kereskedő."
Ha ezt tudod bizonyítani akkor azon nagyon sok múlhat egy esetleges pereskedés során. Ahogy írták előttem azonnal levelet kell írni a kereskedőnek (tértivevénnyel, bár lehet az email is elég, ezt nem tudom), amiben jelzed a problémát.
Bontó!
Igy még viszonylag kis veszteséggel ki tudsz belőle szállni!
Gondolom azért miután vásárlás után elvitted olajcserére stb akkor ott már kiderült,hogy nem valami szép ami az autóból kijött.
Ha a környéken nem tudod hova vinni akkor vidd messzebbre... én 230km-re viszem az autómat motorfelújítása,mert ott olyan ember van aki több ugyan olyan motort is csinált már mint nekem van az autóba. Régi autó nyeli a pénzt és ezzel számolni kell (mondjuk én kicsit kevésnek tartom azt a 400-500 ezret amit betippeltél)
na ne csináld már.... eddig az előző kérdésednél győzködtél bennünket vagy engem, nem tudom már, hogy a suzuki, opel stb. az szar 800-ért, főleg,hogy az árán te BMW-t veszel!
Illetve, hogy lesz bele moci 150-ért, és nagyon megéri neked!
Akkor most nem értem a kérdésed!!???
Amúgy nagy eséllyel a bontott motor is xar lesz és arra is költheted a pénzed!
Igen, időzített bomba! Csak ne lepődj meg ha 5 kilóval még nem lehet majd betakarni a jelenleg 200 ezret érő kocsit!
"Ki volt már hasonló helyzetben?"
Elég sokan. Már 10 éve ismert probléma, hogy hulladékok az E46 N-es motorjai. Az összes BMWs oldalon le vannak írva ezek.
Add el a 'csába, akár áron alul is és vegyél másik autót. Én nem köszködnék vele. Most beletolsz a motorba 2-300 000-ret ( az autó árának harmadát) és talán jó lesz 1 max két évig..
A következő autó megvásárlása előtt érdemes itt kérdezni, vagy a tipusspecifikus facebook csoportokat meglátogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!