Autógáz = időzített bomba? (Gondolok itt a legutóbbi felrobbant autóra).
Komolyan ennyire nincs BIZTONSÁGOS autógáz-rendszer?
(Nyilván, ha belém jönnének, az más tészta, de ha jól tudom, az az autó magától szállt el).
Az autógáz rendszerrel nincs gond, a baj ott kezdődik, ha nem szakember szereli be.
Amúgy a benzines autóban nem félsz, hogy beléd mennek? Ott egy vékony műanyagfalú tartály a benzintank, gázos autónál meg egy nyomásálló fém tartály van, amit max. kamionnal lehet behorpasztani.
ha azt rendszernek nevezzük, amit Jóskabá a ladába barkácsol, PB palackból meg vízcsövekből, akkor biztos, hogy életveszélyes...
amit szakszerűen építenek be, biztonságosabb mint a benzines autó. Ugyanis a gáztartály 4 mm-es acélból készül, ha olyan ütközés történik amiben az autód ronggyá gyűrődik, a gáztartály akkor is ép marad, ha a csőrendszer sérül, a tartályban lévő szelepek elzárnak és nem engedik kijutni a gázt.
Ha mégis valami okból kiszabadulna, az mindig a szabadba távozik, ahol mivel gáz, elillan, szemben a benzinnel, ami szépen kicsorog a kocsi alá, és a földön párologni kezd, aminek elég egy apró szikra és lángba borul az egész autó.
Belinkeled a legutóbb berobbant autót?
Amúgy én utólag biztosan nem szereltetnék be gázt. Rengeteg gyártónak van már gyárilag CNG-s (nem LPG!) autója.
Fiat, VW, Opel, Volvo mind kínál gyárilag földgázos modelleket. Ha már gáz én ilyet vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!