Dízeles autók betiltása?
Sziasztok, lehet egy kicsit hülye kérdést teszek most fel, de egy idelye nagyon gondolkoztat egy dolog. Ugye mindannyian tudjuk hogy egyre jobban öljük a Földünket ami elég szomorú. És persze tudom azt is hogy a légszennyezés nem csak a közlekedés miatt van, hanem ide sorolhatóak a Gyárak, tűz (füst).. vagyis na egy szóval az Ipar. De pl Németországban elkezdték be tiltani a Dízeles autók használatát. Szerbiában élek és egyik nap az a hír jött hogy a Fővárosunk olyan Szmogban úszik hogy a Hetedik legszennyezetebb város. Valamimt Szabadka, Újvidék, Niš... is megkapta ezt a Kritikát. És azon gondolkodtam hogy mennyivel csökkenne le ha csak az Autókat ebből kivennénk amik Dízelessek, akkor mennyit javúlhatna a helyzet?
És hogy hogy lehet ezt elérni szerbiában is? (Nekünk is 2 dízeles kocsink van, nemis támogatom őket... azaz magam ellen is játszom de érdekel)
Köszi a válaszokat?
Az összes járműforgalom 10-15, legfeljebb 20%-ot tesz hozzá a teljes légszennyezettséghez. Ebben az összes jármű össz kibocsájtása benne van, nem csak a dízel személyautóké.
8 éven keresztül dolgoztam imisszióméréssel kapcsolatban. Ennek ellenére két dízel autóm van nekem is. Egy öreg Euro4-es és egy újabb Euro6-os. Ettől függetlenül teljesen nyugodtan alszom. Még hozzátenném, hogy városon belül jellemzően nem szoktam autózni, inkább buszozom. Hétvégén veszem elő az autókat, akkor viszont 500km-t hajtom őket, leginkább autópályán, városon kívül.
Látom neked is meg van a saját bajod!
Éjjel kettő óra előtt 3 perccel szólalt meg benned a a "világmegmentő"? Olyankor aludni kell(ene) aztán reggel majd ugorj bringára, oszt jónapot! :D
A dízelautókat kivenni az egyenletből önmagában nem elég sokra. A fosszilis üzemanyagok elégetését kell abbahagyni mindenestül. Buszokban, teherautókban, benzin és dízelmotoros személyautókban is. De ez is csak a kezdet, a villamos energia előállítását is meg kell zöldíteni, és ami mindennél jobban fog fájni, a termékek gyártását, és ennek következtében a fogyasztást úgy általában vissza kell fogni. Tehát az elektromos autó sem ment meg minket, mert annak a legyártása is szennyez, azzal sem fenntartható, hogy mindenki autóval jár.
Ez az egész valószínűleg nem fog menni gazdasági, politikai, társadalmi összeomlás nélkül.
Szóval a nagyképet tekintve szinte mindegy is, hogy te most milyen autóval közlekedsz, ne legyenek emaitt álmatlan éjszakáid. Hangyányi befolyásod sincs a dolgok alakulására.
Lassan le kellene szállni a közlekedésről, eljutottunk oda hogy szerencsétlen autók lassan tisztább levegőt bocsátanak ki mint amit beszívtak.
Ha a városokban tiszta levegőt akarsz, akkor a lakossági szilárdtüzelést kell betiltani. Azért olyan a városok levegője, amilyen, mert sokan fával, szénnel, szeméttel vagy épp azzal fűtenek ami a kezük ügyébe kerül. Na ezt kell betiltani. Nem a közlekedés a fő probléma már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!