Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehetett volna kártérítés...

Lehetett volna kártérítés céljából perelni?

Figyelt kérdés

Tavaly télen vezettem az úton, viszont nálunk egyáltalán nem foglalkozik a rendőrség a szabálytalanul parkoló autósokkal.

A sávomom meg volt állva egy auto, jeleztem és elkezdtem kikerulni. Viszont a parkoló auto miatt nem láttam a másik autot aki éppen a kapuból állt ki. Ő pedig mindaddig nem látott engem amíg szinte félig ki nem állt. Bele fekeztemnes elrantottam a kormányt , higy ne ussem el. Itt viszont megcsúszott az auto, és kb 40 km/h sebességgel a fának csapodtam.

A kár nem volt annyira vészes, kb 50 ezer forint.

Lehetett volna a szabálytalanul parkoló auto tulajdonosát perelni? Egy 8+1 személyszállító volt, egyszerűen otthagyva a sav egyik oldalán.

2019. nov. 26. 13:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehetett volna ha rögtön rendőrt hívsz és lefényképezed hogy állt meg. De így 1 év elteltével már semmit sem tudsz bizonyítani.
2019. nov. 26. 13:45
 2/4 anonim ***** válasza:
32%

Klasszikus eset, álló autó nem okoz balesetet.

Max a kapuból kiálló autóst perelhetted volna, de így hogy nem volt kontaktus nem sok esélyed lett volna.

2019. nov. 26. 13:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Max az a hibás aki tolatott kifelé.

Persze a kormányt nem rángatni és nekimenni a nagy fának , hanem annak neki menni aki kitolat eléd.

Akkor 100% ő a hibás.

2019. nov. 26. 14:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy “lehetett volna” utaltam arra, hogy már csak puszta kíváncsiságból kérdezem...
2019. nov. 26. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!