Autó szerelővel kifizettetni a szakszervizet?
Üdvözlöm!
Még az év elején (2018.02.16-17) elvittem az személygépjárművet az autószerelőhöz. A személygépjárművet vissza kaptam (2018.03.05.-én), de pár napra rá újra vissza kellet vinnem (2018.03.08.-án). Majd 1 hónap után kaptam vissza a kocsit és 3 nap után újra vissza vihetem a gépjárművet.
Majd 2 hónap után újra vissza kaptam (2018.05.11.-én). De itt még nem ért véget. Az izzítás lámpa kerül fordul újra elkezd villogni. Folyamatosan vissza kell hordanom. Hogy csináljon vele valamit. De csak annyit tud, csinálni, hogy kitörli a hibát meg átírja a kódot és utána vagy előjön vagy nem.
Már kicsit kezd unalmas lenni. Elsőnek (2018.05.24.-én) vihetem vissza a kocsit. Itt mentem vele ~900km-ert. Másodiknak (2018.07.05,-én) vittem vissza. Ekkor ~2000km mentem vele. Majd most jött újra elő (2018.07.08.-án) ~400km-ert tettem bele itt.
Ezeket a javításokat ingyenesen végezte. (Garanciában) De kicsit elegem lett már ebből, hogy folyamatosan előjön úgy hogy ~3hónapot állt ott a gépjárművem a szerelőnél és nem kis összeget kellet kifizetnem neki.
Most arra készülök, hogy el viszem a Kecskeméti Ford Márka szervizbe és amit a szerelő csinált mondom nekik nézzék át. Amit cserélni kell cseréljék ki. A javításról számlát kérek és benyújtom, az szerelőnek, hogy fizesse ki ha már nem tudta ő megcsinálni.
Jogom van-e arra, hogy számon kérjem az autószerelőt, és kifizet-esem a Szakszerviz szerviz díját?
Nem kevés ~1.000.000 HUF volt a szerviz díj.
Jogod van ilyesmit követelni neki meg joga van elutasítani a kérésed. Aztán ha nem tetszik irány a bíróság.
A szerelő nyilvánvalóan írt munkalapot, ahol részletezte, hogy mit javított ki a kocsidon. Ha ez nem igaz vagy elromlik akkor garanciában javítsa. Ennyi.
Lassan a testtel!
Tudod bizonyítani, hogy egyáltalán volt nála az autód?
Arra nem kényszeríthetsz senki, hogy egy öreg autó márka szervizben történő javítását fizesse neked!
Az ötlet nem rossz. Először is a munkalapokkal, számlákkal beballagsz a Ford szervizbe, és ott bemutatod a kocsival együtt. Aztán meglátod mit mondanak. Azt azért gyanítom, hogy előbb jegyzőkönyvet vesznek fel az általad vázoltakról, mellékelve a munkalapok másolatát, aztán írsz egy megrendelést, ami alapján kézbeveszik a géperejű járműved.
Költséget áthárítani két módon tudsz....vagy az eddigi szerelőt megkéred, legyen szíves már kifizetni a számlákat, vagy két éves bírósági hercehurca után lőcsölik rá a fizetnivalót...
vagy rád, mert elbuktad a pert, és az összes bírói-szakértői költséget...
Nekünk is már hasonlóan régen szerelőnél van a családi autó. Én maximum 100 000-et várok de most hogy 1 000 000 forintot írtál elgondolkoztam. 1 000 000 forintért szerintem már komplett motort lehet venni és beletenni.
Ez milyen autó? Ford Modeo Hybrid?
Kuplung, Injektor felújitás, Motor felújitás, (Tömitések cseréje) Kettős tömegű csere,
1.000.000 HUF drasztikus igaz de ha dolgok se olcsoak.
Injektor 60.000 Huf/db
Kuplung 140.000 Huf
Kettős tömegű 150.000 Huf
És még a sok aproság új motor olaj új váltó olaj
+ munkabér
Ez így is saccra 600k alkatrész és alapanyag amiben már benne van a kereskedő és a szerelő haszonkulcsa. 400k munkadíj? Legyen 40 óra de szerintem sok is.
A szerelők 10 ezres vagy magasabb órabérrel dolgoznak? Még azt mondják hogy az IT-sek keresnek jól - 5000 az átlag IT-s programozó óradíj.
Most már tényleg luxus autót tartani.
Az lett volna a tisztességes hogy ha már 3 hónapig húzta vele az időt akkor kevesebbet számol neked óradíjnak. Úgy hogy továbbra is vannak vele problémáid. Át lettél dobva a palánkon.
Ahogy írták vissza fogja dobni a számlát ha a szakszerviz bele is megy abba hogy neki írja. A per biztosan eltartana évekig és nem biztos hogy nyersz. Ahogy írták már más válaszolók is. Tanulópénz volt.
Add el most az autót. Így ahogy van. Nem a legtisztességesebb. De mást nem tehetsz. Legközelebb már autót is eleve jól válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!