Mi a teendő akkor, ha kerékpározás közben egy autós szabálytalanságából kárt tesz a kerékpáromba? Hogyan tudom kifizettetni vele az okozott káromat?
Tehát amire kíváncsi vagyok, hogy tegyük fel kerékpározom szépen az út szélén 30km/h-val majd egy parkoló autónak hirtelen kinyílik az ajtaja és már túl késő, hogy elkerüljem, mert a gyökérje nem nézett tükörbe és ezért telibe vertem az ajtóját, a bicomon széttörik a fékváltókar és mondjuk elhajlik az első villa, mivel ő volt a szabálytalan azért az ő hibájából keletkező káromat kiakarom fizettetni vele a bicomon, mit kell ilyenkor tennem?
a,) Rendőrt hívni?
b,) esetleg rögtön ott meggyőzni, hogy kösz haver szép volt, most adj nekem 35e ft-ot és aztán elvan intézve
c,) esetleg betétlapot kéne kérnem utána meg a többit oldjam meg?
d,) egyéb (és ha ez akkor mi)
Például ennél a balesetnél a sisakkamera briliáns ötlet volt:
https://www.youtube.com/watch?v=4NP8PHViXrY
A bizonyító erejű felvétel miatt a biciklisnek nem lehetett nehéz dolga az eljárás során.
Van sisak kamerám, természetesen lesz bizonyíték, egyébként tudom, hogy hagyni kell helyett ajtózona miatt, de van pár utca ahol ez lehetetlen anélkül, hogy ne tartsam fel a forgalmat, és kicsit uncsi, hogy ledudálnak.
de igazából a lényeg, hogy mi a teendő, ha az autós hibájából keletkezik kár a kerékpáromba és ezt tudom is bizonyítani!
Ha megállapítja a hatóság / beismeri az autós, hogy ő volt a hülye akkor (prioritási sorrend):
1. Helyszínen kifizeti a károdat (legtisztább)
2. Elismeri a felelősségét (ÍRÁSBAN a biztosítási balesetbejelentőn!) majd ad egy betétlapot
3. Rendőr
Más opciót semmiképp nem szabad elfogadni!
ha álló autóból valaki kinyitja rád az ajtót, akkor a betétlap semmit nem ér, a biztosító nem fog fizetni.
Én is bicajozom, tarts oldaltávolságot, tényleg az a legtisztább. Ahol meg nem tudsz, ott tényleg csak a kamera dönthet. (hol van az a pont, ahol te vagy a felelős, mert nekimentél a nyitott ajtónak vagy az ajtót kinyitó fél a felelős, mert nem nézett hátra?) Szal, ha nem tudtok megegyezni, akkor rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!