Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme kis autóban a...

Mi értelme kis autóban a dízel motornak?

Figyelt kérdés
Sose értettem, mi értelme annyival nem fogyaszt kevesebbet, mint egy kis benzines. Városban meg nem a dízelt használni.
2019. okt. 28. 18:38
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó!

Hogyan bírtál ennyi hülyeséget összeírni??

Az én Mercimben pl. egy szívó dízel motor van, aminél a "költés" majd akkor kezdődik, ha elérte az 1.000.000 km-t.

(Vagy jóval később....)

Mivel kezdettől nálam van és a 25 év alatt csupán 250ezer km-t tettem bele,

így a "költésre" majd 75 év múlva kérdezzél rá újra.

:)

(Még mielőtt belekötsz, hogy kevés a km. nem ez az egyetlen autóm.)

Hja, és még egy apróság:

Pillanatnyilag sokkalta többért tudnám eladni, mint amennyiért vettem, és már csak felfelé megy az ára.

(Ezt is nehéz lesz megemésztened.)

2019. nov. 2. 17:20
 22/22 anonim ***** válasza:
74%

Hát ezt nehéz lesz megemésztenem. Ha 250 ezer van benne akkor még jó soká lesz meg az a harmadik Milió. Igen, apám a simsonját 7200 forintért vette újonnan, és most bő 30 év után 160 ezerért adta el. Na ehhez mit szólsz? Igaz bő 30 éve az a 7 ezer forint többet ért mint most a 160. Szóval ez a helyzet a mercidnél is.

Valamint egy ilyen régi mercinél lehet hogy jobban kimutatkozik a benzin vs dízel közti fogyasztáskülönbség. De a mai autóknál már nincs akkora különbség fogyasztásban, teljesítményben mint régen, és most már nagyobb szervízköltség tárul hozzá. Manapság már nincs szívódízel. Lassan dízel se lesz. Hondánál pár éven belül már nem lesz tisztan benzines vagy dízel autó már, csak hybrid meg elektromos.

Egyébként meg a dízel szívó mercid is bekajál 6-7-8 liter gázolajat nagyon lomha gyorsulással.

Manapság egy benzines már komoly teljesítményt nyújt ennyi fogyasztásért cserében.

2019. nov. 2. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!