Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Növelhető-e a benzin motor...

Növelhető-e a benzin motor teljesítménye gázolaj hozzakeveresevel?

Figyelt kérdés
Egységnyi térfogatú gázolaj energiatartalma nagyobb akkor benzinhez keverve nőhet-e egy benzines motor teljesítménye?

2019. szept. 23. 21:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2019. szept. 24. 19:46
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

Elárulom, hogy nem, tévedsz, attól hogy szakszavakat tettél a hozzászólásodba, hogy okosnak tűnj, még hülye vagy.

A kopogásérzékelő arra van, hogy visszább vegye az előgyújtást, amit folyamatosan éppen kopogási határ alatt tart. Az lglskimaradást a gyújtást követően a szögsebesség változásából (vagy nem változásából) detektálja.

Megismétlem, az előgyújtás sokkal kisebb volt 95-ös benzinnel, mint E85-el, aminek az oktánszáma 105.

Az látszik, hogy a szakmád autószerelő, de kevés náluk barbárabb embert láttam: szerelik, szerelik de hogy mitől megy fogalmuk sincs.

A villanyautók elterjedésének egyik legnagyobb előnye, hogy a fajtád éhen fog halni, oda már nem elég a kalapács és a villáskulcs.

2019. szept. 24. 20:05
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Ja, és nem egy szar motronicról írtam, japán autóba olyan szemetet nem tesznek.
2019. szept. 24. 20:06
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Nagy a pofád de ettől még nem mondtál semmit. Én tényeket közöltem, te közhelyeket. Semmi konkrétumot nem tudsz felmutatni.

Akkor menjünk tovább.

A te elméleted szerint a kopogásérzékelős rendszer képes megállapítani, mikor melyik hengerben történik öngyulladás, illetve folyamatosan próbálkozik a rendszer, az előgyújtás határainak a feszegetésével.

Ez eleve abszurd, ugyanis 1db kopogásérzékelő van a motorok oldalán. Nem pedig annyi ahány hengeres a motor. Ráadásul ez csak egy nyamvadt piezo kristály. Egy kialakuló öngyulladást észre sem vesz. Durván kell járnia a motornak, hogy keletkezzen benne pár milivolt. Márcsak emiatt is képtelenség lenne egy db piezo jeleiből kikövetkeztetni a maximális elérhető előgyújtást.

Szóval inkább szállj le a magas lóról és ne terjessz hülyeségeket.

2019. szept. 24. 21:03
 15/17 Vortrex ***** válasza:
49%

Bocs, hogy közbe szólok, de egyikőtök se tudja pontosan, hogyan működik, de a #12 jár hozzá a legközelebb, szóval én inkább vele vagyok :)

A gyújtáskimaradást a szögsebességből detektálja - Pontos

A kopogásérzékelő arra van, hogy visszavegye az előgyújtást - Pontos

A 100-as benzinnél nagyobb előgyújtást engedélyez - Ez sántít

Alapjába véve a motorvezérlő nem csak a gyújtással játszik, hanem mindennel egyszerre. Ha tud 100-as oktánnal üzemelni, akkor minimum változó szelepvezérlésről beszélünk.

A legnagyobb teljesítmény érdekében, minél nagyobb kompressziót akar a vezérlő tartani, amit a szelepvezérléssel állít, de ennek határt szab a benzin öngyulladása. Ha a 100-as benzint töltünk bele, akkor a motorvezérlő nagyobb kompresszió viszonyt enged, ugyanakkor nagyobb kompresszión nagyobb a robbanás sebessége (és a véghőmérséklete) is, ezért csökkenti(!) az előgyújtást, hogy pontosan felső holtponton fusson le a folyamat, ne előtte. Hiszen, ha a robbanás után még rásűrít, ott káros túlnyomás és hőmérséklet keletkezne, viszont inkább az előgyújtást próbálja csökkenti először, mint a kompressziót, hogy megmaradjon a teljesítmény.

Összefoglalva valahogy úgy működik, hogy ha kopogást érzékel, először az előgyújtást csökkenti, ha az nem jött be, akkor a kompresszió viszonyt.

Ha nincs a kocsidban high-tech elektronika, meg változó szelepvezérlés, akkor a 100as benzintől nem fog történni semmi.

2019. szept. 24. 21:40
 16/17 Vortrex ***** válasza:
74%
nem a kompresszió viszonyt, hanem a sűrítési végnyomást befolyásolja*
2019. szept. 24. 21:50
 17/17 anonim ***** válasza:
30%

...eközben a kérdező csendesen kitépi a maradék haját, mert ti csak a kopogásérzékelőn vitáztok, de az ő agyament ötletével senki sem akar foglalkozni.

Jajaj :D

2019. szept. 24. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!