Hogy működnek a benzinkutak?
Egy benzinkúton ha tankoltam és visszaraktam a töltőpisztolyt a helyére (leállt a szivattyú), akkor
- ha félreállok és odagurul egy ismerősöm egy másik autóval azt meg tudom tankolni egyben - vagy kétszer kell fizetnem?
- ha véletlenül 100-as benzint kezdek tankolni, és 1-2 liter után rájövök, hogy a 95-ös is elég - lehet egyben fizetni, vagy külön?
- ha a minimálisan tankolható mennyiség 5 liter, akkor mi van, ha 1 litert tankolok?
- nem tudsz tovább tankolni, ez a te érdeked is, nehogy más tankoljon tovább, míg te a sorban álldogálsz fizetésre várva
- ugyanezért 2szer kell fizetni
- elvileg nem tudsz 1 litert tankolni, mert a minimum kifolyik, de azért írom, hogy elvileg, mert nálunk a minimum 2 liter lenne, de találkoztam már 1,2l tankolással
Ha visszaraktad onnantól kezdve külön fogja számolni.
Mivel nem egy pisztolyból jön mint a fentebbi pont, külön fogja számolni, de ha bemész a pénztárhoz és mondod, hogy ott és ott tankoltál, nyilván egyben kell fizetned.
Kifizettetnek 5 litert.
Egyszer véletlenül a benzines pisztolyt emeltem le. De már akkor észrevettem, az autó tankjába se illesztettem be. Rögtön visszaraktam. A kútoszlopon a kijelző 0-t mutatott, de elkezdett villogni rajta az a piros lámpa mintha tankoltam volna és fizetésre várna. Levettem a dízel pisztolyát, el akartam kezdeni tölteni, de semmi nem történt. Aztán pár percig álldogáltam ott tanácstalanul. Gondolom bent is észrevették mi történt és "nullázták" nekem elkezdett jönni a nafta.
Tehát ha már visszaraktad a pisztolyt elvileg nem tudsz többet engedni amíg nem fizettél.
A minimálisan kiadható mennyiség szerintem kutanként változó 2 és 5 liter között. Láttam már mind a kettőt kiírva. Tavaly tankoltam kannába benzint, hogy hazavigyem a fűkaszába. Kb 2,5-3 litert tankoltam. Több felesleges, mert egy év alatt nem használok el többet. Emlékszem valami 1000Ft körül fizettem.
A minimális tankolható mennyiség csak arra vonatkozik a valóságban, hogy hol garantálja a mérés pontosságát a kútfej.
Simán lehet 1 litert tankolni (ahogy én többször meg is tettem robogóba, kannába...) és természetesen csak annyit fizetsz amennyit tankoltál.
A minimális mennyiség tényleg csak elvi alapon létezik. Robogóval tankoltam és is már 0.5L-t azaz fél litert (!), mert kíváncsi voltam, az egyhuzamban 50-nel való közlekedés költségeire.
Igaz ez automata kútnál volt, pénztárnál nem lett volna arcom kifizetni azt a 180Ft-ot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!