Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aprilia RS 50 vagy Suzuki Swift?

Aprilia RS 50 vagy Suzuki Swift?

Figyelt kérdés

Most lesz a vizsgám és már gondolkozok,hogy mire gyűjtsek utána

A lényeg, hogy októberben leszek 18 éves, 2 évem van a gimiből hátra,utána egyetem(remélhetőleg), szóval ezeket mérlegelve melyikkel járnék jobban?

A motor biztos, hogy napi használatban lenne, az autó valószínüleg csak az elején

Egyetem előtt mindenképp szeretnék egy autót

Köszönöm a válaszokat!

2019. aug. 23. 21:37
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
76%
Én 10éve motorozok napi szinten, van robogóm és nagymotorom is, így kb. csak akkor nem megyek kétkeréken, ha jeges az út vagy havazik. Ehhez egész évre megvannak a megfelelő cuccaim, amit nem kevés pénz beszerezni és megtapasztalni, hogy mi a jó neked. Lehet, hogy te csak szezonban fogsz motorozni, de ezt csak azért írtam, hogy az eső és természeti behatások ne vegyék el a kedved, feleslegesen riogatnak itt néhányan. Én kifejezetten szeretek esöben motorozni, hihetetlen sok tapasztalatot lehet gyűjteni egy ilyen napon. Lehet rajta elmélkedni, hogy most a motor vagy az autó drágább. A motor szinte sose hozza vissza az árát, viszont az élmény és az idő!, amit megspórol az megfizethetetlen. Terápiás hatása van. Az autó ezt nem tudja, és szerinten napi szinten egyedül autoba ülni és a dugoban égetni a benzint is luxus. Szoval amig kapsz autot, addig a motorra koncentrálj.
2019. aug. 26. 11:05
 22/22 anonim ***** válasza:
26%

Inkább levegőt vegyél, ne autót.

Viccet félretéve, ha kisebb távokra használod, nem félsz és ráadásul még a családban van is autó, motort vegyél. Bár elképzelhető, hogy a szüleid féltenének és ha van anyagi forrásuk, inkát besegítenének egy autóba.

De én továbbra is azt gondolom, hogy ilyen fiatalon, fix kereset nélkül, mindenféle hozzáértés nélkül, totális csőd és teljesen felesleges lenne egy autót fenntartani.

Mert azt meg kell venni, az átírás is drága, a biztosítás ilyen idősen anyagi csőd (19 évesen a legolcsóbb biztosítás egy 2 ütemű Trabantra 120 ezer lenne, 66 éves nagymamámnak 20 ezer).

Akkor át kell nézetni, vásárlás után rögtön kötelező cserék... Meg az alapvető dolgok: gumik karbantartása/cseréje, műszakiztatás, tankolás!, futőműállítás évente, olaj+szűrők cseréje, időszakonként fékbetét csere de sokszor kell a tárcsát is, izzók stb...

És akkor ott vannak a bármikor lehetséges esetek is: rohadás (swiftek nagy ellensége), esetleg elektronikai hibák (beázás, döglött akku, rossz gyújtás), baleset!!!, kuplungcsere, futómű hibái, szineringek, csapágyak, hűtés hibája...

Stb. Csak hogy soroljak párat. Persze nyilván nem fog mindig minden elromlani, de bármikor bejöhet egy váratlan költség.

Én is szomorúan veszem ezt tudomásul, de se pénzem, se időm nem lenne egy kocsit kihasználni. Ha legalább az egyikből lenne több (inkább a pénzből), 90% biztos vennék valamit. Ja! Én odavagyok a régi kocsikért! :D

A motorról nem tudok nyilatkozni, én félnék rajta, a térded a "gyűrődőzóna", biciklizni is rég bicikliztem...

19F

2019. aug. 27. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!