Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Castrol GTX Ultraclean 10W-40...

Castrol GTX Ultraclean 10W-40 olaj miért ilyen "olcsó"?

Figyelt kérdés
Castrol Magnatec vagy Ultraclean? 98-as Swiftembe melyik lenne az ideálisabb választás? Városi használat mellett napi 10-15 km vagy kevesebb ha csak a Lidl-be megyek :D

2019. aug. 23. 20:29
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Castrol olajat én nem tennék semmilyen autóba. Egyrészt szubjektív okból, nem szimpatikus a márka, másrészt nagyon szeretik hamisítani. Ha városi rövid távokra használod, akkor 5W40 olaj, kilométertől függetlenül évente cserélve. Az 5W40-es olajnak jobb a hidegoldali viszkozitása, gyorsabban elér mindenhová, jobb kenést biztosít hidegen. Márkából Total, olcsó és jó. 4 éve Swiftezek (2000, 1.3), város és országút vegyesen. Egy kivétellel 5w40-es olajat tettem bele, többnyire Total márkát.
2019. aug. 23. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez az olaj egy félszintetikus olaj. Nem rossz a maga kategóriájában, de nem is a gyártó legfejledtebb csúcsterméke. Ugyan ez vonatkozik a Magnatecre. Ezért ezek alacsonyabb árfekvésűek a márkán belül. Castrolnak az EDGE sokkal fejlettebb terméke.

2005-ös autóm 300.000km-rel a háta mögött új korától Castrol olajat kapott. Jelenleg is Castrol EDGE Titanium FST 5w30 C3 van benne. Soha semmi problémám nem volt még vele. Motor, beleértve a turbót is még bontatlan, olajra még soha nem kellett rátöltenem. Hozzátartozik, hogy soha nem piacon "földrepakolós" árusoktól, meg aluljáróban veszem az okosított áras olajat.

2019. aug. 23. 21:14
 3/8 Mickbro ***** válasza:
56%
...lehet, h hamisítvány.
2019. aug. 23. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sokkal inkább Total quartz 10-40w tennék bele. Ez megfelelően adalékolt, jó árasított és nem fárad olyan gyorsan mint a többi.
2019. aug. 25. 04:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet nézni a Castrol Hungária Kft. hivatalos mintaboltjában is az olcsóbbak közé tartozik ez az olaj. (Fentebb leírtam, hogy miért.) Ugye ott is "hamisítványt" árulnak?!
2019. aug. 25. 09:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Az olcsó alatt nem 3000 forintra gondoltam amit a piacon láttam, csak feltűnt hogy a többi termékükhöz képest alacsonyabb az ára és még motor tisztító hatású is, az Eneos Sustina például 2x annyiba kerül mert motor tisztító is egyben.
2019. aug. 26. 00:43
 7/8 anonim ***** válasza:
én ma vettem
2021. márc. 5. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:
És ez benzin/dizelbe egyaránt használható? Mert énis vettem és dizel van rá írva
2021. szept. 10. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!