Az internetes társkeresőket nem lenne célszerű erősen korlátozni vagy betilatni?
Őszintén szólva érzem hogy rendkívül kártékony hatással van az emberek mentális egészségére. Nem elég hogy fizetsz érte, de akik fent vannak vagy kamusak, vagy csak szórakozásból, önsztárolásból hirdetik magukat. Az idő pedig egyre csak telik, eredménytelenül. Az élő ismerkedésre ösztönzést kellene inkább erőltetni a fiatalok és idősebbek körében.
Ráadásul drága, minden évben megpróbálja akár többször is az ember, hol letörli hogy visszaregisztrál. Van ennek bármi értelme? Én népbutításnak, kizsákmányolásnak érzem és azok a személyek akik fent vannak képtelenek értelmesen kommunikálni, vagy felsőbbrendűségi téveszméből, vagy pedig mert nem teljesen értelmes emberek.
Egy átlag ember akinek nincsenek barátai, nem jár közösségbe hogy kerülhetné ezeket a weboldalakat ki? Nem durva már ami manapság a társkeresés körül zajlik?
Én komolyan szándékkal vagyok fent, de kicsit egyetértek.
Az önbizalmam eléggé lerombolta, pedig amúgy se volt sok.
Nem.
Az "érvelésed" meg nettó marhaság.
A kérdésedből egyértelműen kiderül, hogy pontosan tisztában vagy azzal, mit nyújt az adott szolgáltatás.
Innentől kezdve a te felelősséged, hogy igénybe veszed-e.
Senkinek nem kötelező a sült galambra várni, mindenki elmehet közösségbe ismerkedni, ennek nem feltétele az ilyen oldalak bezárása (mondom mindezt úgy, hogy amúgy teljesen egyetértek veled a hasznosságukat illetően).
Miért kellene betiltani? Akinek nincs szüksége rá, az nem foglalkozik velük (én még életemben ben kerültem egyetlen ilyen oldalra sem, sem akarattal, sem véletlen), akinek meg ez kell, az talál más lehetöséget ezen kívül is.
A tiltás soha nem hozott még eredményt, a letiltott oldalak, stb annál érdekesebb és keresettebb lesz minden esetben, a tilos még egy pluszt ad az egészhez.
Ha TÉGED zavar, akkor ne jelentkezz be ilyen helyekre, ne regisztálj meg töröld magad, hanem egyszerüen ne nyiss meg ilyen oldalakat. Emellett menj ki a reális életbe és ott próbálj emberekkel találkozni, szóba állni, ismerkedni.
A gond NEM AZ, hogy vannak ilyen oldalak, HANEM AZ, hogy te ezektöl várod a csodát.
Nem okoz függőséget, csak olyanoknál, akik hajlamosak rá - ahogy a szerencsejáték vagy az alkohol. Mégsem a lottót meg a bort kell betiltani.
Neked kell felkeresni egy szakembert, ha hajlamos vagy a függőségekre.
Dehogy okoz függőséget.
Én kétszer csináltam kb egész életemben, sose fizettem érte, 3-4 hónapon belül lett is kezdődő kapcsolat.
A mentális egészségem meg teljesen rendben volt előtte, közben és utána is.
Sok mindent okoz, csak éppen függőséget nem.
Inkább tükröt tart magad elé és reádöbbensz senkinek se kellesz.
“ akik fent vannak vagy kamusak, vagy csak szórakozásból, önsztárolásból hirdetik magukat.”
Attól, h neked nem igazol vissza valaki, még nem lesz kamus, vagy önsztároló, csak simán nem jössz be neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!