A nők egyáltalán veszik a fáradtságot arra, hogy ismerkedjenek?
Online társkeresőkön (pld Tinder) a férfiak - nők aránya kb 80% - 20%. Ezt kutatások/mérések állítják.
Ezt jómagam is leteszteltem. Nőként (magamat nővé alakítottam át egy appal) regisztráltam fel Tinderre. Érdekes módon már az első 5 percben +100 likeom lett, valamint kb 24 óra elteltével átlagban 3-ból 1 pasival akit a női kamu profilommal jobbra húztam, azonnal matcheltem. Pasiként ugyanez az arány, mondjuk 24 óra elteltével 5-10 like volt és jó ha 3-4 match jött össze napok alatt, míg a női profilommal a 3-4 match 1 perc alatt összejött átlagban!!! Nem mellesleg k@va jó ajánlatokat kaptam némelyik pasitól. Drága vacsora, elvinne filmforgatásra (filmrendező volt), szolgám lenne, stb.
Kutatások ugyancsak bizonyítják, hogy online társkeresőkön a férfiak alsó 80%-nak a nők alsó 22%-nál van esély, míg a nők felső 78%-a a férfiak felső 20%-ából merít. Tehát az átlagos nők(is) bőven a jó pasikra hajtanak, míg az átlagosnál helyesebb pasik nagyrésze beéri az átlagos, vagy még kevésbé attraktív nők társaságával.
Mind az élő, mind az online ismerkedésben jellemzően a férfiaktól "elvárt", hogy ők a nő felé nyissanak és valamilyen módon a nőt lenyűgözzék - tehát jó benyomást tegyenek. Nők oldalárol csak nagyon elvétve tapasztalom a kezdeményezési készséget. Humort, valamiféle szórakoztató nyitó szöveget meg aztán pláne nem tapasztaltam még nőktől ezekben az amúgy is nagyon ritka - a nő indítja el a beszélgetést - esetekben. Ezen felül a nők a humort, az érdeklődést is nagyon ritkán hajlandóak viszonozni. Legjobb esetben csak nevetnek (ha értik a poént), de amúgy teljesen passzívak.
Felnéztem puncs.hu-ra is. Ez egy társkereső, ahol gazdag - módosabb pasik kereshetnek maguknak nőt. Itt furcsa módon a Tinder és társain tapasztalt 80% pasi 20% nó arány, a pasinak kell kezdeményeznie, szórakoztatni a nőt, stb felállás nyomtalanúl eltűnt. A puncs.hu-n, nők vannak fenn ezrével, a nők csüngenek a pasikon és így tovább. Tehát minden fordítva van, mint Tinderen. Én is ezt tapasztaltam, pedig én a módos pasik legalsó kategóriájába estem (1 milla körüli havi jövedelem - ezt is ki kell írni az oldalon, de ez ott csövesnek számít) és így is könnyű volt ismerkedni.
Egy másik kutatás azt bizonyította be, hogy ha az ismerkedés nulladik fázisában (tehát most látják egymást életükben először) a két nem random kiválasztással párba állítva végig megy egy 28 kérdésből álló kérdőíven, amhol kölcsönösen válaszolgatnak egymásnak a formon szereplő kérdésekre, akkor nagyon nagy eséllyel fog kialakulni közöttük vonzalom, azaz lesz randi és akár össze is jönnek.
Nekem ezen ismeretekből (kutatások, cikkek, előadások) és a saját, illetve ismerőseim köréből szerzett tapasztalatokból az jött le, hogy a nők nagy része egyszerűen nem akar szélesebb spektrumon (társkereső, utca, idegenek) ismerkedni, hanem inkább preferálja a kényelmes - biztonságos megoldást (baráti kör, kolléga, osztály-, évfolyamtárs, ismerős arcok), illetve ha akar is ismerkedni, akkor is valamiféle tizedrangú prioritásként kezeli ezt az "ismerkedés" témát az életében és inkább kivár azokra a palikra akiknél tényleg nagyrészt minden klappol.
Engem tényleg csak az okok érdekelnek, nem akarok senkit hibáztatni. Mindenki csinálja azt, ami neki tetszik. Tudom, hogy társat találni a mai világban úgymond nem bír különleges élvezeti értékkel a sok más (Netflix, vlogok - podcastek, zene, gasztronómia, kultúrális programok, bulizás, stb) szórakozási - élvezeti értékkel összevetve. Tudom, hogy az ember egymagába is tök jól el tud lenni. Eszméletlen sok időtöltési lehetőség van, kapcsolatban lenni egy csomó hátránnyal is járhat az ember "szabadságára" nézve. Mégis azt mondom, hogy valami nagyon nem stimmel, mintha a két nem teljesen máshogyan lenne bekötve/programozva az ismerkedésben, legalábbis ami a felszínt illeti. Ugyanis ez a különbség, ez a felborult egyensúly azonnal eltűnik, amint a két fél kölcsönösen invesztál energiát egymás megismerésébe, ahogy erre a kérdőíves kísérlet is rávilágított. Szóval akkor mégis, mi a gond? Miért beszélünk el egymás mellett?
17es vagyok.
Nagyon sok igazság van abban amit írtál kedves kérdező.
Viszont egy pár dolog szerintem kimaradt.
Nagyon sok negatív impulzus éri a nőket, mivel sok a bunkó pasi, aki akár az utcán is képes kellemetlen helyzetbe hozni a hölgyeket. Sajnos egy buszon való utazásom során szemtanúja lehettem egy ilyen esetnek. Egy rendkívül csinos hölgy utazott velem a buszon, nyílván megnéztem én is. És egy drogos felszállt, majd leült olyan helyre ahol látta, szabályosan bámulta majd, benyúlt a gatyájába... És szerintem mindenki tudja hogy mit csinált.
És ez csak egy a sok közül. A másik probléma az erőszak. Gondoljunk bele, ha valaki non-stop szemmel tart egy nőt férfiként, az milyen gyanús. Ezáltal nem igazán lehet már szemezni egy lánnyal vagy hasonlók, kivétel ha kölcsönös a szimpátia.
Én még tini koromban személyesen ismerkedtem. Odamentem a csajokhoz és totál hülyét csináltam magamból néha. De bejött olykor.
Miért kopott ki ez nálam? Nos az olyan dolgok miatt mint például: hogy hiába megyek oda és beszélek hozzá, levegőnek néz. Nekem erre nincs szükségem.
A másik ok pedig egy személyes ok, amivel 18asnak a kolléganőinek kérdésére is válaszolnék: elmentem messze olyan helyre ahol el tudom érni a céljaim. Egy olyan férfi aki oda mer menni, az nem fog csak úgy álldogálni a főtéren. Mindig van célja, mindig valami felé halad. És így nehezen veszi észre a random csajokat.
És tényleg utolsó dolog amiért bennem kikopott ez: nem akárkit keresek, hanem valakit akivel van közös hobbim. Csak ilyen nőt nem találtam még sehol 😅
Egyrészről: már fentebb írta valaki, hogy ma már a nők nem szorulnak rá, hogy feltétlenül együttéljenek egy férfival, aki hozzájárul a biztonságérzetükhöz. Azt a nők közül sokan maguk is meg tudják teremteni a saját erejükből a mai világban.
Másrészről: eddig társkeresőn csak olyan férfival jöttem össze, aki 30-40 éves létére járatlan az erotikában. Először magam sem hittem, hogy ez lehetséges, mert nem ehhez voltam szokva, ezen a téren talán túlzottan el voltam kényeztetve. Vagyis amivel érdemben hozzájárulhatnának a nő életminőségének javításához, abban sem tudtak színvonalat nyújtani.
Harmadrészt: a külső megjelenés tekintetében sok dolgon nem áll módunkban változtatni, ám még több dolog van, amiben nagyon is tudunk alakítani sporttal, táplálkozással, testápolással, azzal, hogy elmegyünk az orvoshoz stb. Sajnos ezen a téren is azt tapasztalom, hogy az igény ilyesmire inkább a nőkben van meg.
24es, a második pontod mondjuk eléggé durva. Azt gondolná az ember hogy ennyi információs csatorna lehetőségével csak tanulnak róla a férfiak még ha elméleti szinten is.
Én nem tartom magamat jónak ebben a dologban, mondjuk nem volt még rám panasz. De még így is kifejezetten szeretem az oktató jellegű dolgok fogyasztását/tanulását. Az más kérdés, hogy partner hiányában nem igazán van lehetősége az embernek gyakorlatban is kipróbálni. Amire nyilván megoldás lenne a sok könnyű vérű hölgy, de mint korábban egy nőtársam írta: nem igazán vonzó egy szexuális úton terjedő betegség.
Így viszont maradhat magas elvárás az hogy egy férfi kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezzen ebben a dologban.
"Nők oldalárol csak nagyon elvétve tapasztalom a kezdeményezési készséget."
"Ezen felül a nők a humort, az érdeklődést is nagyon ritkán hajlandóak viszonozni. Legjobb esetben csak nevetnek (ha értik a poént), de amúgy teljesen passzívak."
Ez azért van, mert nem tetszel nekik. Ha tetszel, hidd el, hogy kezdeményeznek, sőt annyira félreismerhetetlen jeleket adnak, hogy csak na. Ez ilyen egyszerű.
Nagyon sok nőnél már a szemein látszik, ha egy pasi tetszik neki.
Nagyon szórakoztató ez a fórumtéma, üditő kivétel. Sőt, a legtöbb hozzászólás is, öröm olvasni. Nekem sok találatom van és, ha már elkezdek beszélni valakihez abból általában találkozó lesz. Nem rakom ki a pénzt, aki erre hajt érdektelen. A nők 80%-át eldobom a rossz irányba. A próbababákat. Akik olyna adottságokkal rendelkeznek, hogy bármelyik bárba betérve én is levarrnám, meg 5 másik sporttárs is. Nekik semmi értelme online bármit művelni szerintem, mert komolytalan. Marad a 20%. Akiknek sajnos kevéssé szerencsés adottságaik vannak, azokat hagyom. Ők általában a próbababákhoz hasonlóan igyekeznek tálalni magukat iq, eq, állat az ágyban – aki nem a férfi – minőségi ez meg az kamuzás meg travel around the.. Sajnos ők is, mint a próbababák végtelen ciklusban pörögnek tova.
Marad az aki nem fotelmodellként szeretne körmöt meg hátsót villantani. Elvégzett valami sulit, ami nem Qrvinus vagy jogi kar, nem akasztja meg egy összetett mondat, nem savanyú a szőlő..
Hát, rémületes tapasztalataim vannak a randikról. Tetszem a nőknek, de amit ilyen helyzetekben tapasztalok, az szekunder szégyen..
Persze utána mindenkitől kedvesen búcsúzom, aki igényli indokkal. Nem küldözgetek fura képeket, fizetek, udvarias vagyok. Van akivel többedik találkozó után. 1 db. hosszabb kapcsolatom volt.
Akinek ez nem szimpi, menni kell terepre. Terepen egész más, az a valódi világ.
Kérdezőnek nagyon sok mindenben igaza van. Ki fogunk halni, fekélyek, sáskák.. és sötétség.
#6: "Belső képet kaptam a fenekéből"
Ezt hogy csinálta?! Adtak neki képet a végbéltükrözéséről?
Azért a nők felköthetik a gatyájukat egy társkeresőn, mert lehet, hogy az első órában lesz +100 találatuk/egyezésük, de annak a 99%-a hulladék vagy csak dugni akar és ezért képesek a csillagokat is lehazudniuk az égről.
Ha normális pasi vagy akkor van esély, hogy normális nőt is találj akár egy társkereső fórumon is. Persze ezért tenni is kell, mondjuk egy randi kedvéért utazni és talán egy italt is kifizetni még ha semmi sem lesz a randi után (magyarul ejt a csaj). Aki plázacicákra hajt annak fel kell kötnie a gatyáját, mert azok majd mindegyike aranyásó.
40-50éves korosztályban van tapasztalatom.
52éves, 182cm sportos férfi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!