Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Ha utálom a cigit és a piát...

Ha utálom a cigit és a piát akkor esélytelen a barátkozás a legtöbb emberrel?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom/hallom, hogy a legtöbb barátság a kocsmákban ill. egyéb alkoholgőzös, cigifüstös helyeken köttetik, a cigi és a pia hozza össze az embereket. Lásd koccintás, lásd cigiszünet. Namost én mindkettőt olyan szinten rühellem, hogy hányok tőlük. Így lényegében kipontozódtam a szociális életből?

2023. aug. 21. 23:24
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
Egyeseknél ez kifejezetten előny, szóval ne temesd magad
2023. aug. 21. 23:26
 2/26 anonim válasza:
Férfi vagy?
2023. aug. 21. 23:26
 3/26 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem találtam meg azokat, akiknél ez előny lenne. Hol lenne érdemes keresnem? Illetve a nemem miért releváns a kérdés szempontjából?
2023. aug. 21. 23:39
 4/26 anonim válasza:
Én is utálom mind a kettőt. Sose értettem, hogy mi jó van bennük.
2023. aug. 21. 23:53
 5/26 anonim válasza:

Soha nem voltam oda az alkoholért. Mindig az lett volna, hogy a többiek isznak én meg csak ülök ott némán. Sok barátom volt gyerekkoromban és falkavezér is voltam, atlétikában érmeket nyertünk a csapattal. Felnéztek rám a többiek.

Aztán középsuliban meg a semmiből hirtelen mindenki az alkoholról beszélt. Ha nem arról beszéltél, hogy hétvégén hogyan b@sztál be, akkor kinéztek, kiközösítettek. Emiatt nem jártam társaságba a "menő" gyerekekkel, a "lúzerekkel" meg nem akartam barátkozni. Idővel a "lúzerek" is társaságba jártak és gondolhatod.....ittak.

Most már harmincas éveim közepén járok, nincs egy barátom se. Ha visszamehetnék az időben, akkor nem biztos, hogy másképp lenne a helyzet, mert nem arról van szó, hogy gyűlölöm az alkoholt. Egyszerűen nem tetszik az íze. Sör, bor, pezsgő, tök mindegy. Számomra olyan érzés, mintha mérget innák.

Az én koromban az, ha két férfi összeül egyet dumálni, ott a sörözés az olyan, mint a levegővétel. Elkerülhetetlen. "Mi az, te nem iszol?"... inkább nem is erőltetem. Na és a nők? Egy az, hogy ők is lenézőek az ilyen különcökkel, mint én. Kettő, nem járok el társaságba. Három, nincsenek barátaim. Csak a jobb kezem maradt, pedig csúnya se vagyok. Ami önbizalmam volt az mind köddé vált az elszigeteltség végett. Sokáig nem az alkoholra haragudtam, hanem az emberekre... aztán saját magamra. Most tiszta szívemből gyűlölöm az alkoholt és mindazt a jót és örömteli pillanatot amitől megfosztott és másokat a rabjaivá tett.

2023. aug. 22. 00:06
 6/26 hosszúhajú válasza:
attól függ milyen barátokat akarsz, mi a beállítottságod. én zenetanárként rengeteget járok hangversenyekre és ott senki nem iszik nem cigizik - szinte. ha kultúrkörbe mész ott gyakran találsz ilyeneket. és ha ilyen barátokat szeretnél, akkor találsz könnyen. ha múzeumba szeretsz menni és egyéb intellektuális helyekre ott gyakori ezeknek a mellőzése. szóval fontos hogy milyen közegben élsz és milyenbe, hova mész barátkozni. de ez már az érdeklődéstől függ, nem mész operába csak azért mert esélyesebb ha utálod.
2023. aug. 22. 00:08
 7/26 A kérdező kommentje:
Hát ezt igencsak rossz volt olvasni #5, főleg úgy, hogy én sosem voltam sem falkavezér, sem atlétikabajnok. :/
2023. aug. 22. 00:14
 8/26 A kérdező kommentje:
Nem igazán rajongok sem a múzeumokért, sem a történelemért, sem az irodalomért, de még a klasszikus zenéért sem. Főként a műszaki dolgok érdekelnek, de hogy egy barátságban tudnék-e erről beszélni, vagy en bloc bármiről is beszélgetni, azt nem tudom, mivel még sosem volt ilyenben részem...
2023. aug. 22. 00:32
 9/26 hosszúhajú válasza:
én itt a gyakorin szereztem 2 barátnőt. egymásra írtunk, mert nagyon hasonló helyzetben voltunk. aztán így barátság lett mindkettő. keress itt olyan témát a gyakorin, ami a te asztalod és keress hasonló fazonokat. vagy írj te magad olyan témát amire rácuppannak, hátha úgy alakul. a másik tipp a tanfolyamok. ha az érdeklődésednek megfelelőt keresel, ott is bele lehet botlani hasonlóakba. ez lehet akár élő, akár online. vagy pl egyik barinőm a face-ről ugyanabba a csoportba vagyunk - hasonló érdeklődés - először csak nyilvánosan kommentelgettük egymást, majd mentünk privibe.
2023. aug. 22. 00:44
 10/26 anonim válasza:
Én sem iszok és nem is cigizek. A többség viszont szereti ezeket. Fogsz barátokat találni, csak hozzám hasonlóan nehezebben.
2023. aug. 22. 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!