Hogyan szerezzek barátokat?
#2 ne viccelj már. Az emberek nem azért vannak barátai, mert jó tanuló, gazdag vagy éppen sikeres valamiben.
A barátság leginkább közös tulajdonságokból, beszédtémákból, hasonló igényekből és az egymás iránti kölcsönös tiszteletéből fakad.
Persze ha éppen valamilyen oknál fogva csak és kizárólag jó tanulókkal szeretne barátkozni, akkor nyilván ez lenne a kulcs. Ha nem, akkor pedig csak egy rakás házi-feladat-kéregető, segítségért esedező majmot tudna magához vonzani, akik csak a hasznot látják benne és barátságot színlelnek, hogy ezt mind megkapják.
Jó barátokat nem sikerek vagy kitűnő iskolai eredmények által fogsz szeretni, hidd el. Ők a saját személyiséged, a tulajdonságaid alapján barátkoznak veled, nem az elért sikereidet, eredményeidet nézik.
Nagyon fontos az is, hogy önmagad légy... hogy olyan barátokat találj, akik azért szeretnek, aki vagy.
Ha megjátszanád magad mások előtt, csak azért, hogy barátkozzanak veled, annak hosszú távon már nem lenne semmi értelme. A lényeg mindig az, hogy jól érezd magad a barátaid társaságában... ne színészkedned kelljen előttük.
Elég sokáig nekem sem voltak barátaim, nem is voltak meg a képességeim sem, hogy barátkozzak másokkal, de azóta nagyon sokat fejlődtem, nagyon sok mindenre kellett rájönnöm magamtól, vagy éppen idegenek, családtagok tanácsai által, és egy idő után már találtam is néhányat (a suliban, meg itt az oldalon egyaránt).
Igaz, sok esetben csak nagyon nagy szerencsém volt éppen, hogy így alakultak a dolgok, de ettől függetlenül egyáltalán nem reménytelen a helyzete senkinek, aki hasonló problémákkal küzd. Mindig van valami megoldás :)
Én egy csomó internetes cikket olvastam el a témában, kérdéseket írtam ki erre az oldalra, azokról a részekről, amiket nem értettem, és egy idő után sikerült eljutnom arra a szintre, ahol nem taszítom az embereket az asszociális viselkedésmódommal... ahol már képes vagyok velük beszélgetni, képes vagyok megismerni őket, és kifejezni a saját mondandómat, igényeimet úgy, ahogy azt kell, ahogy azt ajánlott.
Később, amikor már volt néhány felszínesebb fajta baráti kapcsolatom, különféle online videótanfolyamokon is részt vettem. Az is nagyon sokat segített tovább haladni, mélyíteni a tudásomat és a képességeimet a témával kapcsolatban. Persze még most is van hová fejlődnöm, de a lényeg, az, hogy előre haladok, nem hátra...
(3-mas voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!