Miért KELL természetes úton megszülni egy 7 hónapos terhesen elvesztett magzatot?
A barátnőm sajnos elvesztette a babáját, és azt mondta az orvosa, hogy elképzelhető, hogy 2 napig is eltarthat ez a kínlódás, hogy kijöjjön a baba...
Szerintem ez olyan magas fokú borzalom, hogy nem értem, miért nem császározzák meg?! Lelkileg is iszonyatosan megviseli a leendő szülőket, de ez, hogy még ennyit kell szenvedni a szüléssel...miért? :(
Azért az nem igaz,hogy semmi fájása,és ingere nincs,és csak ki kell nyomni a babát,beindítják a szülést!
" Ha sürgős beavatkozásra nincs szükség, akkor gondos kivizsgálás (vérkép, vizelet, vese, májfunkció, alvadási faktorok) után indítjuk meg a fájástevékenységet. Sokszor azonban a méhszáj éretlen (hosszú nyakcsatorna, zárt méhszáj), ezért célszerű méhszájérlelés, puhítás céljából egy-két napos előkészítést végezni prosztaglandin származékokkal. Ha a méhszáj érett (rövid nyakcsatorna, nyitott méhszáj), akkor a szülésindítás után a vajúdási idő rövidebb lesz. A fájáskeltésre oxytocin vagy prosztaglandin infúziót használunk. Nagy gondot fordítunk a lelkileg összetört vajúdó fájdalmának csillapítására, a szülés utáni teendők gyors és szakszerű elvégzésére. A szülés utáni gondozás része a tejelválasztás megakadályozása és a lelki támogatás."
szerintem van az a helyzet, amikor nem lehet a kemény tényekre és logikára hivatkozni. Lelkileg sokkal nehezebb ezt feldolgozni, van, aki pont ezek után nem vállal új gyereket.
Én lehetővé tenném, hogy az anyuka a megfelelő, alapos felvilágosítás, gondolkodási idő után maga dönthessen. Miért az orvos dönti el, hogy neki a jövőben mi lesz a jó? Ha az anyuka nem akarja megszülni a halott babáját, miért kell rá kényszeríteni? KINEK van joga kényszeríteni??? Ilyen helyzetben 1000x inkább bevállalnám a műtétet, csak legyek túl rajta, a testi gyógyulás a lelki mellett, hát, nem hiszem, hogy annyira mérvadó lenne. Plusz egy 7 hós baba nem kicsi, simán lehet, hogy úgy kell 'kihúzni', akkor meg még repedjen, vágják is...
Miért nincs megadva ez az alapvető önrendelkezési jog???? CSAKIS a saját egészségéről dönt, miért kell ebbe beleszólni másnak?
18, az orvosnak az a munkája, a nőnek meg az élete, a teste, a lelke.... nem tudom, melyik a mélyebb.
Én nem azt mondtam, h stikában, meg fizessék le a dokit meg stb.
Azt mondom, hogy meg kell adni a JOGOT, hogy a saját testéről döntsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!