Missed ab után hogyan tudnám elérni azt, hogy ne féljek egy új terhességtől, és elhiggyem azt, hogy egészséges lessz a következő?
Felhoznám a saját példámat.
10. héten ment el a babánk, Ő sem volt tervezett. Ugyanez lepörgött előttem, soha többé nem lesz gyerekem, ha mégis, ugyanígy fogunk járni.
Másfél év telt el azóta, most 6 hónapos a kislányom. (megjegyzem, ő sem volt tervezve, 4 hónappal a missed ab után még nem akartunk próbálkozni, gyógyszer mellett lettem terhes)
Soha de soha ne add fel, itt van az élő példa :) mihamarabbi babázást kívánok.
Én 42 vagyok.
Áprilisban vetéltem 8 hetesen.
Nekem az segített, hogy tudtam, amint lehet, újra belevágunk. De az viszont nagyon igaz, hogy le kell zárni a már elvesztett terhességet, higy új jöhessen.
Én pont a korom miatt nem akartam várni, és a vetélés még inkább megerősített minket abban, hogy szeretnénk még babát.
A műtét utáni harmadik hónapban lettem újra terhes. 13 hetes, minden rendben van vele.
Persze nagyon féltem az első 8-10 hétben, az uh előtt, hogy életben van-e. Most legutóbb a 12 hetes uh-n könnyes lett a szemem, ahogy a doki diktálni kezdte, hogy egy jó életjelenségeket mutató magzat.
A korod nem akadály! Én úgy vagyok ezzel a babával, hogy bízom a legjobbakban, de felkészülök a rosszra is.
Drukkolok neked, és hidd el, hamarosan egy egészséges babát fogsz várni!
Szia, nekem a múlt héten derült ki, hogy a 10 hetes picurkánk szíve már nem dobog :( 40 éves vagyok, és van már egy 3.5 éves kisfiunk. A korunk miatt mi sem terveztünk második gyermeket, de aztán.. :) amikor megtudtam, hogy várandós vagyok.., hát nem a boldogság futott végig rajtam őszintén szólva, de amikor elmentem orvoshoz, és megállapította a terhességet, és láttam a dobogo pici szívét (akkor volt 7 hetes), minden megváltozott. Boldogan mentem a következő ultrahangra, ahonnan sírva jöttem ki :( holnap lesz a műtét.. :(
Ez az esemény teljesen megváltoztatta a hozzáállásunkat , és már tervezetten szeretnénk a következő babát. Csakis pozítiv hozzáálással, bizakodva.
Az doki nekem azt mondta, hogy igaából nem tudják, a kor befolyásoló tényező-e, és azt kell mondjam, egyre inkább azt gondolom, hogy nem az, hiszen huszonévesek is átesnek sajnos ilyen szomorú eseményen. A vigaszt nyújthat, hogy a kicsinek valószínűleg rendellenessége volt, és a természet tette a dolgát.. nem engedte tovább fejlődni.
Szóvak kitartást és erőt mindannyiónknak! :)
Sziasztok!
27 éves vagyok, 1,5 év próbálkozás után sikerült végre teherbe esnem. 8 hetesen nem volt szívhang, december 30-án volt a műtét, most pedig 16+6 hetes kismama vagyok. Azért írok, hogy lássátok, kortól független a dolog. Pozitívan kell hozzáállni, és minden rendben lesz! :) Csak így lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!