Kiírtak Missed ab. -ra. Várjak még vagy essek túl rajta?
Én is csinálnék tesztet. Nem azért, mert erős pozival biztos, hogy minden oké, hanem pont azért, mert ha erősödött a teszt, van remény, legalábbis nem kellene elkapkodni a műtétet. Esetleg lehetne több napon át vérvételt kérni, és ha csökken a hcg, valószínűleg tényleg missed ab. De lehet, hogy ezt csak fizetősen csinálják, de én tutira rászánnám ezt az összeget.
5 hetesen még nem kellene szívhangot látni, tehát ha annak feltételezik, az nem automatikusan missed ab. Viszont ha onnantól számítva 1 hét alatt nem nő 6 hetesre, akkor igen. Szívhang a 7 héten kellene, hogy legyen.
Az utolsó mensitől nem tudsz számolni, mert egy kimaradt.
12-es: ha nincs embrió, mert felszívódott, vagy ki sem fejlődött, nem kap mérgezést, mert nincs mitől. Az üres petezsáktól önmagában nem kap, az orvosom mondta. Külföldön különben nem is mindenhol kaparnak egyből ilyen esetben, sokszor adnak időt, hátha kiürül magától. Ikerterhesség estén például, ha az egyik elhal és felszívódik az embrió, szintén nem kaparnak, megvárják, míg elsorvad magától a petezsák és kijön, mert ha belenyúlnak, veszélyeztetik az élő babát.
Semmi baja nem lesz a kérdezőnek, ha vár egy kicsit, ha nagyon akar, bár nekem az a véleményem, hogy sajnos nem érdemes, nem stimmel ez sehogy sem. Bár nyilván érthető, hogy meg akar róla bizonyosodni, hogy nincs remény, mielőtt bevállalja a műtétet, de ha biztos lesz, nem érdemes várni, annál rosszabb feldolgozni, annál később lehet továbblépni, és újra próbálkozni.
Köszönöm a bíztatásokat. :)
Mikor elsőre elmentem a dokihoz, akkor még még nem látott semmit. A 2.héten 11mm, a 3. héten 17mm, 4 nap múlva 26mm-es volt a petezsákom (itt tartok most). Életjelet még nem látnak benne, hétfőn kell visszamennem hasi és hüvelyi UH-ra. Most egy 3. dokinál vagyok, aki még bizakodó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!