Missed abortusz után, hogy tudtátok kezelni a félelmet?
Sajnálom a veled történt.
Először is szerintem el kell fogadnod, hogy félsz. Írhatnánk praktikus tanácsokat, nagy szavakat, de értelmetlen. Te már egyszer édesanyává váltál, és elveszítetted a kis életet. Meggyászoltad, adtál magadnak időt. Ezt jól tetted. De mindig a lelked része lesz, és az előzmények miatt mindig benned lesz a félelem.
De hidd el, nincs ezzel semmi baj. Hogyne félnél? Hogyne aggódnál a gyermekedért? Ez így van rendjén a terhesség alatt, és utána is. Ha megszületik akkor is aggódni fogsz.
Persze a túl erős stressz árthat a babának, ezért sokat kell pihenni, lazítani, meg lehet inni egy pohárka vörösbort. És bízni kell a kicsiben. beszélj hozzá, kérleld, hogy kapaszkodjon, maradjon veletek.
Nekem nem kellett átélnem ezt a tragédiát mint neked, viszont én 2,5 évet vártam a babámra, és folyton aggódtam. Még most 37 hetes terhesen is megnézem a wcpapírt, hogy nem vérzek-e.
Megnyugvást majd a szülés fog hozni, amikor kezedben tarthatod az egészséges kisbabádat. Aztán az aggódás kezdődik elölről a picivel. Ez is az anyává válás része, el kell fogadnunk.
Ha a szorongáshoz testi tünetek is társulnak (heves szívdobogás, remegés stb..) akkor viszont orvoshoz kell fordulni, nagyon sok gyenge nyugtató létezik, ami nem árt a babának.
Minden jót kívánok nektek, elsősorban egészséget!!!
Nekem az segített, hogy feldolgoztam lelkileg a fájdalmat, amit a kisbabám elvesztése okozott. Te is attól félsz igazából, hogy megismétlődik.
Van egy ilyen újraátéléses technika, pszichológusok ismerik. Annyi a lényege, hogy amikor szorongsz, magadban megkeresed azt a rossz emléket, újra hagyod magadnak, hogy átéld azt a fájdalmat, amit akkor éreztél, amit az elvesztése okozott, persze már egy másik nézőpontból látod, úgyhogy könnyebb lesz. És rá fogsz jönni, hogy nincs mitől félned többé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!