Mennyire fáj abortusz előtt a méhszájtágítás? Mihez hasonlít? Fáj annyira mint a szülésnél?
én tapasztaltam mindkettőt (sajnos az abortuszt is, igen)
mivel 18 voltam, mikor elvégezték ezt a műtétet, kaptam egy lamellát, ami kitágította a méhszájat. amikor befeküdtem, felhelyezték a műtőben (a lábamat is leszíjazták ehhez a művelethez) - hát csillagokat láttam, nagyon-nagyon fájt, ahogy berakták, az ágyam felé majdnem el is ájultam. aztán estére görcsölgettem, de egy mensis fájdalomhoz volt hasonló. elég kényelmetlen volt, de nem szenvedtem tőle, jól aludtam ezzel az izével. (azt mondták a szobában a lányok viszont, hogy volt egy lány, akit előző éjjel meg kellett műteni, mert vonyított ettől az izétől)
aztán az abortuszomra 16 évre (!) szültem, de a szülés és a fájás is más volt, bár ki tudja. másképp fájt, meg talán az is benne van a pakliban, hogy ez az esemény már örömteli, boldog várakozás, így a fájdalmat ez felülírja, a másik meg, hogy a szervezeted tökre támogat a szüléskori folyamatok átvészelésében. hozzáteszem, nekem nagyon jó a fájdalomtűrő képességem, ez kiderült a szülésnél is.
Elhalt terhesség miatti megszakításom volt, lamináriával tágítottak. Nekem is iszonyatosan fájt, amikor feltették, hangosan zokogtam közben és le kellett fogni... Nem is tudom mihez lehetne hasonlítani, nagyon éles, szúró fájdalmat éreztem az alhasamban, mintha egy kést vágtak volna belém és jól megforgatták volna. Nem tudom a szüléssel összehasonlítani, mert császárral szültem. De nem mindenkinek fáj ennyire, azt magyarázta nekem ott egy nővér, hogy ez teljesen egyéni dolog, nem mindenkinek van annyi idegvégződés a méhszáján, és van, aki szinte meg sem érzi.
Maga a tágulási folyamat már nem volt olyan fájdalmas, erősebb menstruációs görcshöz hasonlítanám.
Egy barátnőmnek mostanában volt abortusza, neki gyógyszeres tágítást csináltak, egy tablettát helyeztek fel, aminek a hatóanyaga kitágítja a méhszájat. Azt mondta, hogy egyáltalán nem érzett fájdalmat és nem is görcsölt. Nem tudom mitől függ, hogy lamináriát vagy tablettát használnak, és nem igazán értem, hogy miért nem ez utóbbit használják mindenkinél, amikor ez nyilván sokkal kíméletesebb.
A fájdalom erősségének megélése szerintem kicsit pszichés is. Erős fájdalomról többször panaszkodnak azok akik nehezen élték meg zárták, vagy még zárják le a történteket, és ezt nem az itteni hozzászólók válasza alapján mondom.
Alapjáraton tényleg egy pár másodperces erős fájdalom ahol néha csordulnak könnycseppek, utána viszont csak tompa nyomás van, érzed hogy fent van de nem kifejezett fájdalomról van szó. A szülési fájdalomhoz nem hasonlítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!