Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hányszor vetéltetek el,...

Hányszor vetéltetek el, hányszor voltatok terhesek? Milyen okkal vetéltetek el?

Figyelt kérdés

Most vetéltem el másodjára. Már volt egy egészséges terhességem a két vetélés előtt, most fogom kivizsgáltatni magam, ha kitisztultam rendesen. Mennyi esélyem lehet, hogy megint megismétlődik? Hányadik terhességre sikerült babátok? Természetes úton estetek teherbe, mikor vetéltetek el, hányadik hétben? Megtalálták az okát? Ha több terhesség volt, ugyanúgy vetéltetek el mindig? Mennyi idő telt el a vetélések között, és egészséges terhességek között? Hány évesek voltatok akkor? Ugyanaz az apa volt?

3.5 éves lányom, vele abszolút semmi bajom nem volt. Májusban volt egy elhalt magzatom, amit végül természetes úton vetéltem el, most ki tudja mikor vetéltem volna el, ha nem megyek magán uh-ra. (Angliában élek, itt csak 12 hetes korban van uh először) 8 hetesen, ott mondták, hogy nem él, aztán visszamentem a korházba, ott se találtak szívhangot, kaptam gyógyszert, amitől szépen beindult a vetélés. Lehet most is még hetekig bennem lett volna, ha nem megyek el.

Ha nem találnak semmi hibát és tényleg csak pechem volt, ahogy a nővér mondta, akkor mennyi az esélyem?

2014. jan. 25. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Két terhességem volt, kétszer vetéltem el középidőben. A férjem volt mindkettőnek az apja. Nincs még gyermekünk.
2014. jan. 25. 11:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is sajnàlom :( igazàn együtt érzek veled...

Nekem is két vetélésem volt màr, úgy hogy még nincs gyermekünk :(

Mindez fél év leforgàsa alatt :( az első babànkat július végén 8hetesen veszítettük el. Kb 5 hetesen àllt meg a fejlődésben. A màsodikat karàcsony előtt 3 nappal veszítettük el 9 hetesen , méretei alapjàn 6 hetes vokt. Én is külföldön élek ahol csak 3 vetélés utàn néznek ràd. Viszont az itteni magyar hàziorvosomnak köszönhetően kaptam időpontot kivizsgàlàsokra amik februàrba lesznek. Szóval az okàt nem tudjuk még. Vért vettek màr ahol a tsh-m 2, 5 lett. Talàn ez egy kicsit magas... :(

Én 25 a pàrom 31 éves...és nagyom vàgyunk màr egy babàra...

Neked talàn annyiból jobb ha fogalmazhatok így; hogy van màr egy gyerkőcőd :)

K.

2014. jan. 25. 23:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Én is sajnálom, ami veled történt. Én megvárom a február 10-i ultrahangomat, aztán még aznap rákérdezek a korházban, hova mehetek, ha azt mondják megint, hogy először háziorvos, majd mondom, hogy ő nem akart küldeni, de én szeretném, ha így is visszautasítanak, akkor megyek magánhoz, de az az igazság, hogy remélem is, hogy inkább magánhoz kerülök, mert félek, nem lenne túl alapos kivizsgálás. Soha nem voltam híve annak, hogy fizessek dokinak, és ha normális lefolyású lenne a terhességem, akkor nem is fizetnék, hiszen az elsővel se fizettem, de most úgy tűnik, kénytelen vagyok fizetni, mert hiába tették le az esküt az orvosok, fittyet hánynak az egészre és csak a pénz mozgatja meg őket.

Akkor neked is kábé ugyanolyan vetéléseid voltak-megállt a fejlődésben.

Egyelőre nem tudom, hogy kezdjek hozzá a keresésnek, és ha elmegyek egy priváthoz, honnan tudom, hogy az mennyiért dolgozik, milyen alapos, van e jobb, olcsóbb. Csak úgy nem írják ki az áraikat gondolom. Ha mondjuk bemennék a saját háziorvosomhoz és megkérdezném, hogy tud e privát orvost, lehet feszt nem segítene, mert megsértődne. Próbálkozom a google-lal.

Neked sok sikert és kívánom, hogy derüljön ki az ok.

Mi majdnem fél évet vártunk a kettő vetélés között, mert egyrészt sok volt a stressz akkoriban (házvásárlás, hazaút, esküvő-utóbbi csak azért volt stresszes, mert egyáltalán nem volt biztos, hogy össze tudjuk hozni az utolsó pillanatig), de a lelkem se engedte el az első babát. Most szerencsére jobban vagyok, talán már első mensi után kész lenne a lelkem, de előbb a kivizsgálás. Nem akarom vesztegetni az időmet, így most belevetem magam a keresésbe.

2014. jan. 26. 10:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Altalban az ilyen korai veteleseknek a baba nem fejlodik rendesen (valami tortent a sejtosztodasnal, kromoszoma rendellenesseg, nem fejlodnek rendesen a szervei... barmi lehet) es emiatt leall a fejlodes. Tudom, hogy nem szep ilyet irni es nem bantasbol irom de ilyen esetben hidd el sokkal jobb igy mint egy beteg babat szulni aki nem lesz eletkepes. Az elejen a termeszet meg elvegzni a dolgat.

A masodik ami lehetseges, egeszseges magzat es alacsony progeszteron hormon. Erre a hormonra szukseg van az elso hetekben, hogy megmaradjon a baba.

Nekem egy 8 hetes vetelesem volt es utanna egeszseges kisfiam szuletett aki mar 4 eves. Igy nem tudom az okat a vetelesemnek mert nem volt kivizsgalas.

Baratnomnek van egy 5 eves kislanya es neki is volt tavaly 2 vetelese. Decemberben kiderult, hogy ismet terhes. O amikor megtudta, hogy terhes, besetalt a hazidokihoz es azt mondta, hogy neki legyen szives es irjon fel progeszteron hormon potlast. A hazidoki szo nelkul felirta. Multheten volt 8 hetes utlrahangon es azota minden rendben.

MI is kulfoldon elunk (Anglia). Itt is 12 hetesen van az elso ultrahang de amikor en 8 hetes terhes voltam a kisfiammal szoltam a vedononek, hogy volt egy vetelesem es el szeretnek menni ultrahangra most 8 hetesen mert nagyon izgulok es felek. Siman mar masnap mehettem rendesen a korhazba ultrahangra es megneztek mert a vedono felhivta oket es szolt, hogy mikor mehetnek, mikor van hely. A baratnomnel is ugyan igy volt. O is szolt es a vedono felhivta a korhazat es foglalt neki idopontot 7 hetesen. Egyikuk sem ment maganhoz.

2014. jan. 28. 11:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Volt egy problémamenetes terhességem, majd 6hetesen elvetéltem, és utána megint egy problémamentes terhesség következett! Nem tudták megmondani,hogy mi okozta a vetélést!
2014. jan. 28. 15:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, Én első terhességnél 22 voltam (párom is), másodiknál 24 (férjem 26) harmadiknál is 24! Az első gyermekem más apától van. Természetes úton estem teherbe mind a 3 alkalommal! Vetélés után 2hónappal kezdtünk újra próbálkozni, azonnal sikerült teherbe esnem!
2014. jan. 28. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én 2 hete vetéltem el, pontosabban 2 hete kedden derult ki,hogy elhalt a baba (8 hetesen kb 6 hetesnek volt megfelelo a merete). Magától nem ment el a babám, ezért masnap bementem a korhazba es csutortokon megműtött a dokim. Ez volt az elso terhességem, 28 eves vagyok. Nekünk most 3 honap pihi jön, utana probalkozhatunk megint. Nem tudjuk mitől lehetett ez,de nalam meg az is kozrejatszik, h inzulinrezisztenciám van,amire gyogyszert szedek,de mikor teherbe estem még csak 1 honapja szedtem es lehet h nem fejtette meg ki a hatasat...de csak tippelgetunk. Kívánom, hogy mihamarabb babás legyél ismét, ne add fel!
2014. jan. 29. 09:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Az első terhességem problémamentes volt, majd ezt követően kétszer vetéltem el én is. Mintkétszer 8 hetesen az uh-on derült ki, hogy üres a petezsák. Ekkor mindenféle kivizsgálásra elmentünk, ahol egyikőnknél sem találtam semmit. Majd újra teherbe estem szintén természetes úton, ami problémamentes volt, és megszületett a 2. fiam is.
2014. febr. 1. 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:

1. 33 hetesen született halva- nem jutott el a babához a táplálék, gond volt a köldökzsinórral (genetikai kivizsgálás volt, szerencsétlen véletlen volt)

2. fél évvel később teherbeestem, 10 hetesen műtöttek, megállt a fejlődésben

3.-4. egészséges baba (8 hónappal később a vetélés után, majd két évire)

5. spontán elment, műtét nélkül (7 évvel később)

6. egészséges baba (egy hónap kihagyás után)

Egy apa. 1.-nél 20 voltam, utolsónál 32.

Minden terhességnél barnáztam, és egyre többet. Csak az utolsónál szedtem Duphastont, ennek ellenére ekkor is barnáztam, csak kevesebb volt a mennyisége.

Kitartás! :)

2014. febr. 14. 14:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Közben sajnos ki kellett próbálnom a kaparást is. A második vetéléssel-ahogy írtam-, gyógyszert kaptam, amitől ugyan beindult a vetélés, de sajnos csak az egyik babát tudtam elvetélni, másik bennmaradt. Február 10.-én derült ki az ellenőrző uh-on, hogy bennmaradt a 2. Azt mondták, szerdán jöjjek vissza műtétre. Hát aznap mentem vissza. Hazajöttünk, pár óra múlva erősen vérezni kezdtem, felhívtam páromat, mert úgy tűnt, nem akar elállni. Bementem, elkezdtek megvizsgálni, de mikor látták, hogy csak nem akar elállni a vérzés, azonnal betoltak a műtőbe...akkor már erősen megfordult a fejemben, hogy elvérzek...de valószínű tényleg nem állhattam messze a dologtól, mert kábé egy tucat orvos ugrált körülöttem és két karomba egyszerre kaptam a vért. Be kellett volna azonnal fektetniük kaparásra. Terhességi korom 11+6 volt, de a babáim 7 és 6 hetesen álltak meg a fejlődésben, ráadásul 8 hetesen már tudtuk, hogy nem élnek. Ugyan ez volt az első vetélésnél is: Kábé 5-7 hetesen elhalt, felszívódott magzat és 11+6 hetesen vetélés...napra ugyanannyi....csak ezúttal egy másik szobába kerültem. A nővérnek köszönhetem az életem. Kiabált az orvosokkal, hogy azonnal jöjjenek műteni. Egy hatalmas szatyor gyümölcsöt és egy képeslapot ajándékoztam az egész osztály nővéreinek, akik mindent megtettek a kényelmemért. A legdrágább az a nővér volt, aki kiabált értem. A műtét után bejött megnézni, sőt, még reggel is bejött, pedig ő nem is arra a részlegre tartozik. Bárcsak minden nővérke ilyen lelkiismeretes és kedves lenne, mint akikkel én most találkoztam!
2014. febr. 14. 18:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!