Nem lesz késő? Sajnos abortuszra kell mennem! Utoljára novembet 15. én jött meg a havim és 21. éig tartott.
Akkor ki miatt?
12. hétig csinálnak abortusz.
A nőgyógyász a méretek alapján megállapítja, hogy hány hets terhes lehetsz.
Nem a fogantatástól számít a 12 hét, és nem számít, meddig menstruáltál. A nov. 15. számít, és akkor kezdted az első hetet. Ha jól számolom, most 10-én kezded a 9. hetet.
És nem, nem mindegy, hogy 8 hetes terhessséget vesznek el vagy 12. hetest, a 12 hetesnek nagyobb a kockázata.
Amúgy én nem vagyok abortuszellenes, minden nőnek joga van dönteni arról, hogy melyik számára a kisebbik rossz adott helyzetben, egy nem kívánt gyerek vagy egy eléggé kockázatos abortusz, de nem kell ez a rossz duma, hogy nem magad miatt kell menni.
Tudod, nekem tényleg "nem magam miatt" kellett, mert elhalt a terhességem, és biztosíthatlak, hogy ezen az egy okon kívül nincs más, ami nem magad miatt lenne. Ha a pasi miatt csinálod, vagy az anyagi okok miatt, az is magad miatt, a te döntésed miatt van. Akinek nincs választása, az az, aki elvetél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!