Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ketto veteles utan mit vizsgal...

Ketto veteles utan mit vizsgalnak?

Figyelt kérdés
Ket veteles utan nekem neztek torch-ot es kromoszoma vizsgalatot mindkettonknek a korhazban, nem az orvosom kerte. Azt mondtak, tobbet nem tehetnek. Ezek utan teherbe estem, szerettem volna, ha nezne az orvosom a progeszteron szintemet, de o azt mondta, nem eleg egy vervetel, folyamatosan kellene nezni, szoval lerazott. A baba elhalt, ujra megtortent. Missed ab elott az ultrahangos el volt kepedve, hogy nem neztek nekem tsh-t meg inzulint, hiszen ez mar a harmadik vetelesem. Orvosom meg hcg-t sem, semmit nem nezetett, en pedig hogy mondjam meg neki mit csinaljon? Utananeztem, 2 veteles utan valahol ez az alap, hogy kovetik a hcg, illetve progeszteron szintet, most ez tenyleg kotelezo, es az en orvosom "nemtorodom"??? Azt mondta, legkozelebb megprobaljuk a hormonpotlast. De ez nem lutri, hogy vagy sikerul, vagy nem, ha egyaltalan lesz legkozelebb. Vegulis arra lennek kivancsi, kinek mit neztek keres nelkul, nem konyorgesre.
2013. júl. 11. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább keress masik orvost.
2013. júl. 11. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Azonnal keresnék másik orvost.

Az enyém egy enyhe barnázásra is azonnal felírta az Utrogestant, küldött vérvételre, eleve úgy állt hozzá, próbáljunk meg mindent, ha mégsem sikerül, akkor ott már nem volt mit tenni.

Azóta 12 hetes vagyok.

2013. júl. 11. 13:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Sürgősen keress másik orvost. 6. héten enyhe barnázásra (előzmény nélkül, nem volt vetélésem) azonnal Utrogestant írt fel, magnéziumot és azonnal táppénzt javasolt fenyegető vetélés miatt és hetente uh-ra hívott a kórházba. 1 éves a fiam.
2013. júl. 11. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is két vetélésem volt, egy problémamentes szülés után. Az orvosom nekem is azt mondta, hogy ez még normális, nagy nehezen küldött el genetikai vizsgálatra, ahol a nő majdnem kizavart, hogy mit keresek én ott, mikor még egyetlen másik kivizsgáláson sem voltam, szóval a genetika lenne az utolsó. Na ekkor döntöttem úgy hogy orvost váltok. Ő mindenhova elküldött. Torch,méhtükrözés, hormon, spermavizsgálat, inzulin stb. Szerencsére minden rendben volt, ennek ellenére ahogy pozitivat teszteltem felírta az utrogestant, amit 12 hétig használtam, és azóta megszületett a kisfiam. Lehet enélkül is megszületett volna, mert amúgy semmi bajunk nem volt, de így én is nyugodtabb voltam.
2013. júl. 11. 14:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsanat, nem volt egyertelmu. Harmadik terhessegem becsuszott volt, (persze nagyon orultem neki), de mivel lanyomat meg szoptattam, duphastont nem mertem bevallalni, mivel szoptatas alatt nem ajanlott. Adott volna, ha bevallalom. DE ha nezett volna progeszteron szintet, es kiderult volna, hogy alacsony, egyertelmuen azonnal levalasztottam volna a lanyom es elkezdtem volna szedni. Mar borzasztoan banom, hogy nem alltam a sarkamra, es nem eroszakoskodtam a progeszteron szint figyeleseert.
2013. júl. 11. 14:46
 6/8 anonim válasza:
Elmesélem én is a történetemet, hátha valakinek segít. Az 1. terhességemkor nem volt szívhang(7.hét)missed ab. lett. Azt mondták ne foglalkozzak vele, bárkivel előfordulhat... A 2. terhességemnél szintén nem láttak szívhangot. Itt már nagyon kiakadtam. Az orvos széttárta a kezét: majd a következő sikerül...na itt elmentem egy másik orvoshoz, aki elküldött egy Torch vizsgálatra, jó lett az eredmény, azt mondta próbálkozzunk nyugodtan. Rögtön összejött a baba, nagyon boldog voltam! Rettegtem az uh-tól, és sajnos most sem láttak szívhangot! Azt hittem megőrülök. Az orvos meg akarta ismételni a Torch vizsgálatot, fertőzésre gyanakodott. Elkezdtem a neten keresgetni és találtam egy helyet, ahol vetélések kivizsgálásával foglalkoznak. Az ottani orvos teljesen ki volt akadva, hogy eddig nem vizsgáltak ki, na itt egy csomó mindent megnéztek, rengeteg vérvétel...a lényeg:kiderült,hogy inzulin rezisztenciám van, ez okozta az elhalt terhességeket, most gyógyszert szedek rá és diéta. Hozzáteszem nem vagyok túlsúlyos, sokat mozgok, próbáltam egészségesen élni, sosem gondoltam volna, hogy nekem inzulin rezisztenciám lehet! Augusztusban kell visszamennem újabb vérvételre, ha minden ok, akkor próbálkozhatunk újra. Egy dolgot bánok, hogy nem kezdtem el rögtön az elején utána járni a dolgoknak, mert akkor már lehetne kisbabánk!
2013. júl. 11. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is barnázás után vetéltem el, és nem kaptam hormonpótlást. Utánanéztem, és sajnos úgy nem lehet, hogy ma barnázok, holnap ellenőrzik a hormonszintet, hanem azt teherbeesés előtt kell figyelni hónapokon keresztül, havi min. 2 vérvétellel.

Torch vizsgálatról még nem hallottam, az előbb rákerestem a neten, és rájöttem, hogy nekem ezeket mind kérte a doki az első vérvételnél, csak nem tudtam, hogy ez a neve. Ez még a vetélés előtt volt. Nekem minden negatív, szóval ez nem lehetett gond.

2013. júl. 11. 22:28
 8/8 anonim válasza:
Még sok egyéb oka is lehet a vetélésnek,menj fel a G1 intézet honlapjára, sikertelen terhességek részen belül van egy táblázat, hogy ilyenkor miket néznek. Ott tök jól le van írva, hogy ilyenkor milyen sorrendben miket kell kivizsgálni! Azt hiszem az a legmacerásabb, ha autoimmun eredetű, de azt olvastam, hogy arra is van kezelés.
2013. júl. 12. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!