Vetélés miatti kaparás után 1 hónappal foganhat baba?
Persze, hogy foganhat. Sokaknak ilyenkor még könnyebben összejön a baba.
A vélemények és tapasztalatok azonban megoszlanak: Van aki mindenféleképp vár 3 hónapot, mert szerintük (és a dokijuk szerint) ilyenkor még nagyobb az esély egy újabb vetélésre. Van aki szerint (és szintén a dokija szerint) pedig ez nem így van, lehet nyugodtan próbálkozni. Én hallottam már olyat, akinek így volt és egészseges terhessége lett, de volt aki tényleg újból elvetélt!
Nekem 2011. május 7-én volt missd. ab.-om, júni 11-én jött meg a menstruációm, a következő hónapban pedig már nem jött meg. Természetesen nem így terveztük, csak a megszakításos módszert választottuk védekezésül, mivel az óvszert nem bírom.
A 6.hónapig semmi gond nem volt a terhességemmel, de onnantól kezdve a babám elmaradt a súlyfejlődésben. Sajnos kicsi volt a méhlepény, ahhoz, hogy megfelelően elássa táplálékkal a babámat. Másfél hónapig voltam infúziókezelésen kórházban, hátha nagyobb súlygyarapodás érhető el. Végül a lányom a 39.héten született 1850 grammal. Szerencsére teljesen egészségesen, 9/10-es apgarral, de a súlya miatt 1 hónapig kórházban volt.
Azt nem tudtam meg, hogy volt-e összefüggés a missd. ab. utáni korai fogantatás és a kis méhlepény között , ennek ellenére azt javaslom, hogy ha az orvos 3 hónap várakozást javasol, akkor bármilyen nehéz is kivárni, mindenki tegye meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!