A vetélés miért viseli meg lelkileg annyira a nőket?
nem provokatív kérdésnek szánom. csak komolyan nem értem. én egy olyan nő vagyok aki sosem akar gyereket és őszintén ha kiderülne hogy terhes vagyok még örülnék is hogy magától megoldódott a gond.
a testi tüneteken meg a kórházon kívül mi lehet abban olyan borzasztó hogy egyes nők úgy emlegetik hogy már van azóta gyerekük de azt a napot sosem tudják elfelejteni meg míg élnek borzalmas lelkifájdalom lesz stb stb
a lelki oldala érdekel a dolognak
nem értem..
egy olyan dologért hogy lehet bánkódni ami még nem is létezett.. nem volt kialakult személyisége, azt se tudtad milyen ember lett volna, hogy nézett volna ki, milyen személyisége lett volna..az életben nem szólt hozzád nem hallottad a hangját.. kb egy illúzió. érted.. ? ha meghal egy szerettem vagy valaki aki fontos nekem , megszűnik valami amit szerettem akkor bánkódok, de azok létező dolgok, valami volt, de már nincs többet szóval érthető a gyászreakció.
egy magzat csak lehetőség. lehet belőle valami de nem biztos hogy lesz.
ha annyira akarod és épp most nem jött össze majd jön a következő.
de nem??
segítsetek megérteni ennek az okát mert kb. a világon bármit előbb értenék meg mint ezt. egyszerűen nem tudom átérezni, nem tudom megérteni. pedig sok dologba bele tudtam már magamat gondolni és azok mentek. ez az egy nem megy.
Azért, amiért te kiakadnál, ha abortusszal de menne el.
Ők AKARJÁK azt a babát. Szeretik attól kezdve, hogy tudnak a létezéséről. Ha elveszítik, az lelkileg is fáj.
Az a legrosszabb a terhességben, hogy fogalmad sincsjó darabig, hogy minden rendben van-e, él vagy hal...? Én is hajlamos voltam kicsit félvállról venni a dolgot, amíg terhes nem lettem, de ott rájöttem hogy mi olyan rossz ebben. Oké, megállapítják, aztán menj vissza egy hónap múlva. Közben meg olvasod a rémtörténeteket hogy így meg úgy elment, és vágod a centit hogy mikor mehetsz vissza. Közben figyeled a terhességi tüneteket, ha valami változás van, röhtön bepánikolsz. Meg az is ott van, hogy melyik ponton jelentsd be? Ha már túl vgy azon hogy munkahelynek is, akkor utána duplán borzasztó lenne azzal menni hogy srácok, mégse... Elképzelsz egy életet, megteszed a lépéseket hozzá, talán nekiállsz kicsinosítani a babaszobát, és akkor rájössz hogy a semmire.
Miután megérezted az első mozgásokat, már könnyebb nyomon követni, de ott még borzasztóbb ha elmegy, mert meg kell szülnöd, úgy kell átélned a szülési fájdalmakat, hogy tudod, a semmire, mert sose fog felsírni, hogy egy halottat kell kitolnod magadból. Emiatt a második felében még jobban rettegtem ettől a lehetőségtől.
Sokan mondták hogy ezerszer nehezebb lesz amikor kijön, de én tartom hogy bármi jön is, jobb hogy látom mi van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!