A vetélés miért viseli meg lelkileg annyira a nőket?
nem provokatív kérdésnek szánom. csak komolyan nem értem. én egy olyan nő vagyok aki sosem akar gyereket és őszintén ha kiderülne hogy terhes vagyok még örülnék is hogy magától megoldódott a gond.
a testi tüneteken meg a kórházon kívül mi lehet abban olyan borzasztó hogy egyes nők úgy emlegetik hogy már van azóta gyerekük de azt a napot sosem tudják elfelejteni meg míg élnek borzalmas lelkifájdalom lesz stb stb
a lelki oldala érdekel a dolognak
nem értem..
egy olyan dologért hogy lehet bánkódni ami még nem is létezett.. nem volt kialakult személyisége, azt se tudtad milyen ember lett volna, hogy nézett volna ki, milyen személyisége lett volna..az életben nem szólt hozzád nem hallottad a hangját.. kb egy illúzió. érted.. ? ha meghal egy szerettem vagy valaki aki fontos nekem , megszűnik valami amit szerettem akkor bánkódok, de azok létező dolgok, valami volt, de már nincs többet szóval érthető a gyászreakció.
egy magzat csak lehetőség. lehet belőle valami de nem biztos hogy lesz.
ha annyira akarod és épp most nem jött össze majd jön a következő.
de nem??
segítsetek megérteni ennek az okát mert kb. a világon bármit előbb értenék meg mint ezt. egyszerűen nem tudom átérezni, nem tudom megérteni. pedig sok dologba bele tudtam már magamat gondolni és azok mentek. ez az egy nem megy.
Képzeld el, hogy nyersz egy utazást a legjobb helyre a világon, ahova mindig is szerettél volna eljutni. Megtervezed mit fogsz csinálja, nézegetsz képeket, bepakolod a bőröndöd, és a reptérre menet felhívnak, hogy tévedés történt. Hazamész, kipakolsz, és ott állsz a nappalidban egyedül.
Annyi, hogy ez utazás miatt ezred annyira sem tud lelkesedni egy ember, mint egy babára vágyó nő a terhesség miatt.
Azért nem érted, mert ostoba vagy. Egyébként, ha félretesszük az érzelmeket és csak logikailag nézzük, úgy is hülyeséget írsz.
Azt kérdezed, hogy lehet szeretni, akit nem is ismertünk, azt se tudjuk, milyen lenne, de azt akarod megérteni, amiről fogalmad sincs, milyen lehet, mivel sose akartál gyereket🤣
Egyébként meg, ha ennyire filozófálgatni akarsz, adok én neked egy sokkal jobb témát. Én nem tudom, milyen lett volna, de mivel a gyerekem, alanyi jogon nem lehet rossz. Szülőnek a gyereke csak jó lehet.(Igen, elfogultság.) Ettől viszont máris van okom szeretni.
Ezzel szemben, a nők 90%-a sírt már olyan pasiért, aki átverte/megcsalta stb. Lehet, hogy pont te is. Na, gondolkozz inkább azon, miért szeretnek az emberek olyan valakit, akiről már TUDJÁK, hogy egy köcsög?😂
Itt nem arról van szó, hogy akarsz-e gyereket vagy sem. Hiányzik belőled az empátia, a megértés. Van olyan barátnőm aki nem akar gyereket, de velem együtt sírt mikor nem sikerült a beültetés.
Van valami amire vágysz mindennél jobban az életben, minden megteszel érte, hogy elérd, majd mikor már ott vagy a cél előtt megkapod, hogy ja mégsem lehet a tiéd.
A korábbiakhoz hozzátenném, hogy egy óriási hormonlöketről is beszélünk.
Én sem tudtam elképzelni, hogy miért ne foghatná meg bárki a gyerekemet, amíg meg nem született. Akkor akkora hormonlöket indult el bennem, hogy bárki fogta meg a családomon és a férjemen kívül, szinte fizikai fájdalmat okozott az első hetekben. Pedig az eszemmel tudtam, hogy nem lesz baja, sőt én nem is akartam paramami lenni.
Aztán rendeződött. Szerintem a vetélésnél (főleg művi esetben, meg talán ott ahol amúgy is hormonális okok miatt nehezen jön össze a baba), olyan hormonválasz indul be, ami miatt depressziós (depresszió közeli) állapotba kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!