Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mennyire gyakori, hogy 9.,...

Mennyire gyakori, hogy 9., 12. heti ultrahangon nincs szívhang előtte pedig minden rendben volt, normálisan fejlődött?

Figyelt kérdés
2023. dec. 11. 11:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

8 vagyok

A fenti esetek mind uh-n derültek ki. Nem vérzés miatt

2023. dec. 11. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:
Valami adat erről? Esetleg külföldi cikkbe? Gondolom nem innen szeretnél,az nem releváns.
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt lehet tudni, hogy mekkora az esélye. És akkor az annyi százalék, ezen nem lehet vitatkozni. Mégis különböző számokat írtok - valószínűleg mert keveredik az x. hétig, x. héten, és az x. hét után történő vetélés valószínűsége.

Az meg már olyan mindegy, hogy ki hány százalékot hív gyakorinak, csak játék a szavakkal. Ez ugyanaz a probléma, mint mikor valakinek kijön 1% a kombinált teszten, ami "rossz eredménynek" számít, és halálra izgulja magát, hogy "biztos" beteg a baba. Miközben 99%, hogy egészséges.

Én ezt a cuccot használtam, ha szerettem volna tudni, hányadán állunk:

[link]

Gyakran ránéztem, mert jobban esett tudni, hogy hány fekete golyó van abban a bizonyos urnában, amiből húzok.

És az is érdekelt volna, hogy ha x hetesen volt az utolsó ultrahang vagy szívhang ellenőrzés, és most y hetes vagyok, akkor mekkora a valószínűsége, hogy azóta már nem él a baba de nem indult be a vetélés még. Na erről sehol sem találtam statisztikát.

14/25 A kérdező kommentje:
A 13as által beküldött számolóra gondoltam én is. Ez alapján egyébként az sem mindegy, hogy hány éves anyuka, volt e már vetélés, illetve ahogy látom a testtömeg indexet is nézi.
2023. dec. 11. 14:29
 15/25 A kérdező kommentje:
8as nagyon sajnálom ami veled és az ismerőseiddel történt, ez tényleg szomorú, viszont ez azért sem releváns, mert pl nekem az ismerősi körömben összesen 1 vetélés volt, az is már nagyon az elején, vércsoport összeférhetetlenség miatt, azóta egészséges babájuk született. A legtöbb rokonnál, ismerősnél problémamentes terhességek voltak. Szóval sajnos tényleg ez szerintem egyén függő ki milyen esetekkel találkozik
2023. dec. 11. 14:34
 16/25 anonim ***** válasza:
47%
Én nem értem a kérdés miért született. A te ismerősi köreidbe nem volt (vagy csak nem tudsz róla),ergo nálad sem lehet baj,mert nem gyakori. Én írtam,hogy barátnőmnek egy hete ment el 12+ hetesen,0 tünettel. 2 gyereket már kihordott előtte egészségesen,0 vetélés,0 vetélés a családban és a baráti körébe. Derült égből érte villámcsapásként. Szerinted hogy ő beleesett ebbe a százalékba,megnyugtatja? Nem nagyon,sajnos. Egyébként nők között dolgozok,amikor az egyikőjüknél vetélés történt,akkor kezdték el elmesélni a többiek is,akiknél sosem volt beszédtéma. Rendesen meglepődtem,bizony félidős is volt közöttük. Nem beszédtéma,lehet van olyan ismerősöd,kollégád aki 12 hét előtt elvetélt csak éppen nem veri nagydobra. Biztos majd akkor,ha megszületik a baba,nem véletlen mondják.
2023. dec. 11. 14:49
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy több száz tagú babacsoportban tenném fel ezt kérdésként. Ott fogsz igazán meglepődni.
2023. dec. 11. 14:51
 18/25 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan ismerősöm viszont volt akinek pár hónaposan meghalt a babája, szóval akkor sem biztos sajnos. 16.-17. nekem ezzel kapcsolatban csak az böki a csőrömet, hogy a ti elgondolásotok alapján pl nagyobb esély van a vetélésre, mint arra, hogy egy nőnél semmi gond ne legyen a terhesség alatt. 16os és akkor megfordítom a dolgot, mennyi olyan nőt ismersz akinek soha nem volt vetélése?
2023. dec. 11. 15:01
 19/25 anonim ***** válasza:
Ezt senki nem írta,hogy nagyobb az esély,ez tiszta sor,hogy már jóval kisebb. Kevés olyan nőt ismerek,de ismerek egyébként,akinek nem volt sose. De ezzel mire megyek,ha nekem 2x sikerült vetélés nélkül,de a harmadik gyereknél meg baj lesz? Nyilván az a több eset,ahol nem történik baj. Ezért nem érdemes ezeken rágódni.
2023. dec. 11. 15:13
 20/25 A kérdező kommentje:
Persze, én nem is azért mondtam, csak valahogy egy ilyen kérdésnél mindenki elkezdi sorolni, hogy ő hány olyan nőt ismer akinek volt már vetélése, de azt senki nem írja le, hogy jah de amúgy meg ott van a 10 másik akinek nem volt semmi gond. Nálam pl első baba, nagyon régóta próbálkoztunk vele és felemészt a gondolat, hogy bármi gond lehet. Én megfogadtam hogy ha Ő egészségesen megszületik azt se fogom bánni ha több nem lesz.
2023. dec. 11. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!