2×spontán vetélésem volt az 5 és 9 héten az elmúlt 2 évben, van esetleg valaki akinek kiderult az oka?
Hát, ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem baromira nonszensz és röhejes, hogy téged immunológiai kivizsgálásra küldenek, szúrkálnak meg tömnek hormonokkal, a pasira meg rá sem néznek, mintha köze sem lenne a dologhoz... Ez kb. olyan, mintha keresnék az okát egy éttermi ételmérgezésnek, csak senki nem nézné meg, mi van a hűtőben... Én a helyetekben biztosan rászánnám a pénzt ezek után, és elmennék pl. a krióba, ahol megcsinálják a párodon a kivizsgálást, és ott senki nem erőltet beültetést az emberre, mert nem is ezzel foglalkoznak. Neki sem mertem volna állni a harmadik próbálkozásnak, ha csak engem vizsgálnak meg...
Amúgy kívánom neked, hogy semmi baj ne legyen a következő terhességedben, és hamar összejöjjön.
Én akkor már túl voltam a meddőségiben az alap vizsgálatokon. Hormonlabor, véralvadási izék, nagy labor, cukorterhelés, azt hiszem, ennyi. Valószínűleg van egy enyhe IR-em, de a doki szerint inkább nincs, ez biztos nem okozhatta. Majd most megyek végre endokrinológushoz, hogy megmondja a tutit. Ennek megfelelően a tesztoszteronom volt egy nagyon minimálisan határon kívül, de az is csak azért, mert módosították a referencia tartományt, az elsőnél még belefért. A nődokim, és a vetélés után az ügyeletes is(beküldtek műtétre, de végül nem kellett), csípőből hormon problémát mondott, gondolom a korom miatt, de akkor még nem látták a leleteimet, mely szerint minden érték tökéletes. Nem tudom, miért nem sérült petesejtre tippeltek, amikor az én koromban már 80%körüli, ami valamilyen mértékben sérült. Persze nem mindegyikből lesz vetélés, de na.
Plusz van egy autoimmun betegségségem, ezt felvetettem a meddőségis dokinak, mert attól féltem, nem lehet-e, hogy emiatt a szervezetem kilöki, mert ugye ellensegnek tekinti. Akkor ugye mindig ez történne, ezért akartam kizárni. Azt mondta, a betegségem általában nem okoz ilyet, de adott beutalót immunra. Az tankönyvi tökéletes lett. Az összes érték szuper, a szövegesek meg negatívak. Nincs se trombózisra, se semmi egyébre hajlamom, szóval ez is kiesett. Még ezt a karyotipizálást várom a genetikairól, de még nem jött meg az eredmény.
Hatodik hétben vetéltem. 4+6-nal voltam ügyeleten vérezgetés miatt. Akkor teljesen kornak megfelelőnek látták uh-n, akkor kaptam progit. Őszintén, én már akkor kezdtem elengedni, mert azt hittem, már nem fejlődik, de ez nem így volt,mert a vetélésig nőtt a hcg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!