Az elmult ket es fel evben ez volt a negyedik vetelesem, missed ab-om. Mit tehetnek? Valaki aki hasonlon ment keresztul? Vegul sikerult kihordani egy terhesseget?
A negyedik 6 hetesen ment el, spontan veteles. Eddig egyiknel sem volt szivhang es mar a legelejen leallt a terhesseg a fejlodesben. En egyszeruen nem ertem, kivizsgaltak mindkettonket, semmit nem talaltak, egeszsegesek vagyunk. Sportolok, turazunk szinte minden hetvegen, egeszsegesen etkezunk ahogy csak lehet. Nem eszunk gyorskajat, nem iszunk csak hetvegente ha kimegyunk a varosba es nem lereszegedesig akkor sem. Ha keszulunk a babara akkor en egyaltalan nem fogyasztom alkoholt. Tobbnyire az elso de legkesobb a masodik probalkozos honapban osszejon a baba, de mindig elveszitem. Vitaminokat is szedunk mindketten, mi mast tehetnenk? Mar annyira belefaradtam es olyan tehetetlennek erzem magam. Tudom sajnos vannak nalam sokkal rosszabb helyzetben akik majdnem kihordjak a terhesseget es a nagy semmibol jon a borzalom, hogy a baba meghalt es ugy kell megszulniuk. De engem mar ez a helyzetem teljesen felorol, ugyerzem minden egyes alkalommal valamit elvesztek a lenyembol.
Ellnezest, ha ossze vissza irtam vagy fogalmaztam, de most nagyon padlon vagyok.
Anatomiai, endokrinologiai, immunologiai, veralvadasi, genetikai, fertozeses, ferfi fertilitasi, okok vagy zavarok mind az egytol egyig ki vannak zarva.
Semmi magyarazatot nem talaltak a vetelesekre.
Teljesen átérzem a veszteségedet. Nekem 3 vetélésem volt, mind a 9-10. hét körül. Kettő teljesen spontán, a 3. műtéti befejezéssel, mert nem volt szívhang.
A férjemmel ezek után rengeteg kivizsgáláson voltunk (genetikai, haematológiai, endokrinológus, stb.).
Semmi sem derült ki.
Ezek után kevésbé stresszes munkahelyre váltottam, rengeteget aludtam, pihentem, lazultam. Szedtem extra adag D vitamint, Utrogesztant, néztünk peteérést, volt népi módszer, barátcserje...
Nemsokára újra terhes lettem, mint a nagy könyvben, émelygés, hányás, minden uh rendben, kislányom tökéletesen fejlődött. 12 heti, 20. heti genetikai rendben, öröm, boldogság. A 24 heti rutinvizsgálaton pedig már nem volt szívhang. Nem ecsetelem, de 2 napig tartott megszülni a babát. Az ok újra nem derült ki.
Ezek után 2 évvel pedig megszületett a kisfiam, igaz koraszülöttként, de mára teljesen egészséges 4 éves.
Elnézést, hogy hosszú lett, de azt szeretném mondani, hogy nem mindig derül ki az ok, de feladni nem szabad.
A nőgyógyászom nagyon sokat segített, az ő javaslatára tartottunk egy év szünetet a próbálkozással és a kisfiamnál végig (5.héttől a szülés utáni hétig) vérhígítóval szúrtam magam, nagy dózisban. Bár a haematológiai eredményem nem indokolta, a nőgyógyászom szerint ez is segített.
Nektek is sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!