A 39. terhességi héten elhalt terhességet fel lehet valahogyan dolgozni?
Egy (nem túl közeli) ismerősöméknél történt meg ez a tragédia.
Végig teljesen egészséges terhesség, soha, semmilyen gond nem merült fel.
Minden készen, már csak a baba születését várták boldogan.
A tragédia előtti napon (39. hét) a kismama orvosnál volt, még ott is mindent rendben találtak. Aztán másnap a kismama egyszercsak a semmmiből elkezdett vérezni (volt magzatmozgás is), és hívta a mentőt. Azonnal kórházba vitték, rögtön megcsászározták, de a baba már nem élt. :(
Mélyen érintett a történet. Fel lehet ezt valahogían dolgozni lelkileg? Bele merhet-e vágni ismét az ember egy újabb terhességbe?
Egy ismerősömnek a szülőszobán, beöntés alatt kapott köldökzsinór trombózist a magzata. Tehát élő magzattal ment kiírt dátum környékén szülni és pár perc alatt meghalt, hiába volt kórházban.
Neki utána született egy egészséges fia, már 8 év körül van. Beszélgettem vele, mondta, hogy idő kellett meggyászolni az első babát, de idővel - ahogyan más, élő személy elvesztése is - enyhült a fájdalom és nagyjából vissza tudott térni a normális kerékvágásba.
Azt viszont nem tudom, hogy a két terhesség között mennyi idő telt el, erre nem kérdeztem rá.
nekem 4 hónappal ezelőtt a 35. héten halt meg a kisfiam és így kellett megszülnöm :( Nekem is köldökzsinór trombózis volt.
én egész nap csak sírok, nem tudom mikor leszek kicsit jobban
Jézusom! Részvétem a gyászoló anyukáknak! Nagyon nehéz lehet/lehetett!
Az egyik közeli családtagom a kiírt dátum előtti napon veszítette el a babáját, egy makkegészséges 40 hetes kislányt. Érzett egy hatalmas mozgást a pocakjában, aztán semmit. Az ösztőnei azt súgták, hogy baj van, úgyhogy azonnal bement a kórházba. Kiderült, hogy egy pici csomó keletkezett a köldökzsinóron, és a doki szavaival: "az utolsó nagy segélykiáltása volt" az a nagy mozgás.
Én akkor középidős terhes voltam a kislányommal, valamint van egy egészséges imádnovaló kisfiam is, aki akkor másfél éves volt, így a család nem merte elmondani nekem a tragédiát. Hát...nagyon rosszul érintett, végigaggódtam a terhességem második felét. De szívből együttéreztem a rokonommal, akinek el kellett fogadnia ezt a tragédiát.
25 hetesen vesztettem el az egeszseges kislanyom tavaly januarban. Megrepedt a burok.
Most juliusban szuletett egy kisfiam. Rajongasig szeretem, es enyhitett a gyaszon, de nyilvan a mai napig siratom a lanykamat.
nagyon sajnálom a történteket.
Mi 18 hétben veszitettuk el kisbabankat 10honapja. nagyon-nagyon hiányzik fajdalmunk örök 😢
Ezt a szót, hogy "feldolgozni", nem nagyon értem.
Egy hónapja halt meg a 33. héten a hasamban a kislányom. Egyszer csak nem mozgott, amikor beértem a kórházba, már nem volt szívhang. Még nem derült ki, mi volt a halál közvetlen oka.
Önsegítő csoportba járok, sokat olvasok ilyen tárgyú fórumokat. Kikértük, és eltemettük a kis testét, itthon is van kis emlékhely neki a lakásunkban. A tejemet nem hagytam elapasztani, hanem odaadom az anyatejgyűjtő állomásnak,mert jobb nekem,hogy segíthetek vele a rászoruló babáknak...és a kislányom a kis tejtestvéreiben is "tovább él".
Én így gyászolok, de nem hiszem, hogy elmúlik valaha is a bánatom. Legfeljebb enyhül az idővel. Egy biztos, nem fogom soha elfelejteni a második gyerekemet,aki angyalka lett. Mesélek róla a nagylányomnak (3 éves), és sokszor kijárunk majd a sírhoz is.
Megértést nem várok senkitől, mert ezt csak az tudja átérezni, akivel megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!