2×spontán vetélésem volt az 5 és 9 héten az elmúlt 2 évben, van esetleg valaki akinek kiderult az oka?
Rengeteg nőnek kiderul az ok, amint elmegy megfelelő kivizsgalasra.
De előfordul, hogy tobb orvos, tobb ev alatt sem jon ra
Sajnos, csak 3után szoktak vizsgálni és akkor se biztos, hogy kiderül. Korai vetélésnél sokszor progreszteron hiány vagy kromoszóma rendellenesség, ami miatt életképtelen.
Nekem egy volt, direkt nem írom, hogy csak, mert nem tartom csaknak, szerintem 1is sok, 2meg rengeteg.
Én kaptam progi pótlást, pedig elvileg nem volt szükséges és mivel nem segített, nem is az volt a baj. A korom miatt valószínűleg "hibás" petesejt, az én koromban már elég sok van. Már előtte jártam meddőségibe, semmi gondról nem tudunk. Szintén a korom miatt már így az első után is kaptam + vizsgálatokat. A genetikai eredménye még nincs meg, minden más rendben van. Szóval rettegek, mert valószínűleg ott lesz a kutya elásva.
Ja, bocs, elfelejtettem írni, pedig akartam. Az említett 2 okon kívül természetesen nagyon sok más is lehet.
Nálam nem derült. Háromszor is nagyon könnyen (első, első és harmadik próbálkozós hónap), gyorsan teherbe estem, az első kettő pedig elment. Egyik missed ab. lett, mindvégig kisebb volt a koránál, és egyre nagyobb lett a lemaradás, míg a 10. héten már nem volt szívhang (előtte igen), a másik spontán ment el öt hetesen.
Mi elvégeztünk magánúton pár kivizsgálást, abból nem derült ki semmi. Voltam cukor- és inzulinterhelésen, csináltattam labort, ahol nézték a pajzsmirigyértékeket, plusz hormonpanel, minden tökéletes volt, fizikálisan is rendben találtak mindent, meg szerzett és örökölt véralvadási zavart is nézettem, az is nulla. A férjem volt spermavizsgálaton (a rossz minőségű sperma is lehet ám felelős a vetélésekért!), de mind mennyiségre, mind minőségre teljesen rendben volt. A kariotipizálás lett volna a következő kör, esetleg egy genetikai átvizsgálás, de ez annyira rohadt drága, és annyira semmiféle genetikai betegség nem volt generációkra visszamenőleg egyikünk családjában sem, ráadásul sok családtagom hiába tett meg minden tőle telhetőt azért, hogy lehetőleg fiatalon meghaljon, mégis 70 fölött mentek el, hogy egyszerűen nem láttuk értelmét.
Most vagyok félidőben a harmadik babával, és egy tök eseménytelen, problémamentes az egész terhesség, egyetlen 5. heti rózsaszín folton kívül nem történt az égegyadta világon semmi aggasztó.
A párodat vizsgálták, kérdező? Mert az tök jó, hogy nálad megnézted egy csomó mindent, de ha nála rossz a fragmentáció, mert pl. akkor veled bármit csinálhatnak, a következő terhesség is sikertelen lesz.
Szóval a kivizsgálás csak akkor lesz teljes, ha őt is megnézték. Ráadásul őt nem is kell agyonbizgerálni, csak beleélvez valahol egy pohárba, amit utána elemeznek. Illetve, ha genetikai probléma van a dologban, az sem csak a te oldalad lehet, hanem az övé is, mert ugye az embrió 50%-át ő adja.
Amúgy meglepődnél, mennyien nem beszélnek a vetélésről, miközben átestek rajta. Anyámnak is volt egy, de erről csak akkor szereztem tudomást, amikor elmondtam neki, hogy missed ab lett. Nem tervezett gyerek volt neki, ezért nem is rázta meg különösebben. Meg a féltestvéreméknek is elment egy babája, azóta négy gyerekük van, és azért ők sem annyira kötik mások orrára. Mindenki más csak annyit látott, hogy sorra jött négy egészséges gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!