Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Tényleg én reagáltam túl, és...

Tényleg én reagáltam túl, és túl érzékeny vagyok? Tényleg nekem van problémám?

Figyelt kérdés

Férjemmel 1 éve vagyunk házasok és múlt hónapban volt egy missed abortuszom. 8 hetes voltam. A petezsák 6 hetesnek felelt meg.

Ennek 1 hónapja volt, műtétem volt.

Érzelmileg ok vagyok, néha sírok és minél előbb szeretnék újra teherbe esni (tervezett baba volt, és mind a ketten 30asok vagyunk)

Férjem fél és várni akar.

A probléma a következő:

A húga pár hónapja szakított a barátjával akivel 3 évig voltak együtt. Eléggé depis és mindig sír.

Férjemet ez jobban aggasztja mint a mi babánk vesztesége. Minden nap érdeklődik a húga után és mondja mennyire rossz szegénynek.

De amikor én sírtam csak 1 hónappal a műtét után, rám szólt hogy ne sírjak és ennek már 1 hónapja, rég túl kellene lennem rajta.

Jeleztem hogy engem ez zavar hogy jobban érdekli ami a hugaval van mint ami velem történt. Mondta hogy ezt ne is hasonlítsam össze mert teljesen más az ő helyzete rosszabb mert 3 éves kapcsolat veszett nekem meg csak 2 hónapos volt a terhesség és szivhang sem volt szóval az szinte nem is volt igazi...

Szerinte nekem pszichológus kell és gyógyszer mert nem ok hogy még mindig sírok és hogy azonnal terhes akarok lenni.

Véleményem szerint csak akkor lepnek túl ezen ha újra terhes lennék és minden rendben lenne.

Valóban velem van a probléma vagy a férjem viselkedik furán?

2022. dec. 5. 20:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nem azzal van problémám hogy másnak is van baja, hanem azzal hogy a férjem nem érti meg hogy nekem ez fáj és úgy kezeli a dolgokat mint ha ez semmi sem lett volna.

Ugyan úgy reggeli rosszullétekkel küzdöttem, émelyegtem, minden bajom volt. Fizikailag és lelkileg ez megviselt, és nem éreztem a támogatását.

Sejt csomó vagy életképes magzat, ez a terhesség tervezve volt és vártam(vártuk). Nem arra kértem hogy ne beszéljen a hugaval és ne érdekelje, csupán egy kis együtt érzést és törődést vártam volna.

2022. dec. 5. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:
25%

ő már túllépett a vetélésen. tegyél te is így. koncentrálj a jövőre. engedd el ezt a terhességet végre.

néha kérdezz rá a sógornőd lelkiállapotára a férjednél, ezzel le tudod csapni az egész témát és a gyermekvállalási kedvét is segíti ha nem vagy egy hárpia.

2022. dec. 5. 20:58
 13/18 anonim ***** válasza:
24%
De meddig szeretnél törődést én értem hogy te erre most nagyon rá lelkiztél és biztos vagyok benne, hogy a férjednek is rosszul esett de gondolom bevitt a korházba megkérdezte hogy vagy foglalkozott veled hazavitt (persze ez természetes) de érted… Ezzel nem a férjed akarom védeni, csak én nő létemre ugy hogy volt miszed abom és van gyerekem se értem, hogy mit szeretnél, ha nem tudod feldolgozni egyedül akkor keress egy pszichologust az nem baj, ha segítség kell vagy kibeszélnéd magad, nekem is volt gyerek születése után kimondottan jól jött.
2022. dec. 5. 20:59
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem lehet a férjed még nem hangolódott rá erre a terhességre, még fel sem fogta, mi történik, ezért nála ahogy jött, úgy ment is a dolog, bár lehet rosszul hangzik. Nyilván te máshogy éled meg, hisz a te testedben indult el.

A tovább kéne lépni maszlagot meg remélem a hugica is megkapja tőle...

2022. dec. 5. 21:49
 15/18 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem is is.

Az sem normális, hogy téged ennyire megvisel.

Nekem is volt 2 missedem. 1-2 hetig magam alatt voltam, de ennyi. Az élet megy tovább. Nem gondoltam ugy, hogy csak egy másik felejteti el. Nekem ez sok lenne, ahogy a férjednek is.

Férjed lehetne megértőbb. Ez a szedj gyógyszert dolgom én is kibuknék.

Viszont egy 3 éves kapcsolat valóban nagyobb trauma, mint egy embrió kezdemény elvesztése

2022. dec. 5. 22:18
 16/18 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy te megértést vársz, úgy neked is el kéne fogadnod, hogy a férjed most nem akar gyereket. Vagy lehet, hogy egyáltalán nem akar majd, hisz látja, hogy érzelmileg instabil vagy. És ha te is látod, hogy ez a kapcsolat nincs rendben, akkor miért erőltetnéd a gyereket?
2022. dec. 6. 00:23
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

Van, amit a férfiak máshogy reagálnak le. Előfordulhat, hogy nem is élte még bele magát, hogy apa lesz, számára nem sok fizikai jele volt ennek (nem neki volt pl. hányingere). Az is lehet, hogy nem tud mit kezdeni az érzelmeivel, ezért inkább a húgával foglalkozik.

Ha sokáig nem tudod túltenni magad rajta és tartósan lehangolt vagy, tényleg érdemes lehet felkeresni egy pszichológust, de gyógyszert emlegetni meg közölni, hogy ne sírj szerintem érzéketlenség. Már csak azért is, mert inkább sírással jöjjön ki a feszültség. Szerintem az, hogy hónapokkal később néha még könnyes lesz a szemed, ha eszedbe jut, simán belefér. Nekem (11 hetesen missed ab.) az első 1-2 hét volt a legnehezebb és az az időszak, amikor születnie kellett volna, ráadásul a szomszédban és az egyik barátunknál is akkor született a baba.

Amit viszont lehet, hogy eltoltam, hogy a következő terhességemnél nem mertem beleélni magam, mert mi van, ha mégsem. Édesanyám úgy fogalmazott, hogy egyszer sem látta rajtam azt a terhes nőkre jellemző mosolygást. Kis túlzással kb. úgy éltem meg, mintha nem is várnék babát. Szóval szerintem ezért is érdemes rendesen túl lenni a vetélésen.

2022. dec. 6. 00:33
 18/18 anonim ***** válasza:
63%
szerintem annak hogy a férj szakembert meg gyógyszer szedést javasolt más előzményei is lehetnek. nem tudjuk kérdező amúgy nem viselkedik-e tényleg sokszor neurotikusan. az éremnek mindig két oldala van!
2022. dec. 6. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!