Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Miért panaszkodnak/mártírkodna...

Miért panaszkodnak/mártírkodnak többet azok akik pár hetesen veszítették el a magzatot?

Figyelt kérdés

Sajnos mi az utolsó trimeszter elején veszítettük el a gyermekünk és keresem még azt az utat ami segít abban hogy feldolgozzam, mert estünkben már szülni kellett. Láttam, fogtam, éreztem..

Egyedül szültem meg orvos nélkül. Olvasgatok olykor hasonló történeteket, de a legtöbb esetben csak pár hetes magzatról szól. Nyilván az is fájdalom de össze sem lehet hasonlítani.

2021. dec. 4. 07:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Őszinte részvétem.

Ugyanakkor egyetértek az előző válaszadókkal. Ez nem a megfelelő út. Engedtessék már meg mindenkinek, hogy meggyászolja a vesztesegét, bármikor is volt az. Egy barátnőm sorozatban 4 vagy 5 (már én sem tudom) babáját veszítette el az első trimeszterben. Az ő fájdalma milyen?

És mi van azokkal, akik mondjuk sok év próbálkozás és lombik után veszítik el?

És azok, akiknek már ketyeg a biológiai órájuk?

Nagyon sokféle élet és sokféle fájdalom van, de az biztos, hogy a gyász feldolgozásában semmit nem segít, ha másokéval hasonlítod össze a sajátodéval.

2021. dec. 4. 09:20
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Kolléganőm a 2 éves kisfiát veszítette el mákbetegségben. Végignézte, ahogy szenved a gyereke és meghal. Mit szólnál hozzá, ha azt mondaná, hogy az ő fájdalma sokkal előrébbvaló, mert te "csak" egy 3. trimeszteres magzatot veszítettél el, úgyhogy ne mártírkodj. Azt mondanád, hogy igen, igaza van és mártírkodsz? Ugye, hogy nem. Kikérnéd magadnak.

Sajnálom, ami történt és bízom benne, hogy csak a veszteség miatt van benned ennyi gusztustalan és gonosz gondolat. Akit te most mártírnak nevezel, ugyan úgy elveszített egy gyereket, akit nagyon vártak. És akiért lehet éveket küzdöttek. Nem vagy te senkinél több, hogy ítélkezz.

2021. dec. 4. 09:55
 13/22 anonim ***** válasza:
74%
*májbetegségben
2021. dec. 4. 09:55
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Szülés után 2.5 héttel halt meg a gyerekem. Nem teszek különbséget a gyermeküket gyászoló nők között, legyen az akár magzat vagy kiskamasz. Egy szülőnek sem szabadna elveszteni a gyermekét. Mindenkinek a saját tragédiája a legnagyobb.
2021. dec. 4. 10:20
 15/22 anonim ***** válasza:
79%

Csatlakozom a többi válaszolóhoz. Türtőztetem magam és nem mondok egyebet, mert bízom abban, hogy csak a fájdalom beszél belőled, és normál esetben nem jutnának eszedbe ilyen szemét gondolatok.

Részvétem.

2021. dec. 4. 10:53
 16/22 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk én kezdem azt érezni, hogy ez megint csak a hétvégi provokatív kamukérdések egyike. Mert a kérdező lapít, mint 💩 a fűben.
2021. dec. 4. 12:32
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
16os,nem tetszenek neki a válaszok, ilyenkor mind lapít
2021. dec. 4. 13:41
 18/22 anonim ***** válasza:
83%
Azért panaszkodom és mártírkodom, mert az én gyerekem számomra 5 hetesen többet ér mint a tied a születése előtt. Puszi
2021. dec. 4. 13:55
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
Részvétem. :( A nagymamám a 30 éves lányát veszítette el, a benne növekvő unokájával együtt. El se tudom képzelni ezt a fájdalmat (szerencsére). Soha nem tette túl rajta magát igazán, de nem hibáztatott senkit, mindig talált magának elfoglaltságot és a megszületett unokáit mindennèl jobban szerette. Javaslom keress fel egy szakembert és keress valamit, ami eltereli a figyelmedet, mert ez így jóra nem vezet. :( És nem baj, ha dühös vagy most, ez a gyász feldolgozásának egy állomása, csak idővel túl kell lépni a következőre.
2021. dec. 4. 13:57
 20/22 anonim ***** válasza:
81%
Érintettként én is csak azt tudom írni, amit előttem is írtak, hogy nem szabad így gondolkodni és elvitatni más fájdalmát. Nekem 34. hétre született halva a kislányom, de ez nem változtatott azon, hogy tudok örülni más boldogságának azóta is, és osztozni más fájdalmában is. Nem lehet ezeket mérlegen kimérni. Részvétem és hidd el lehetsz még nagyon boldog!
2021. dec. 4. 19:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!