Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Miért panaszkodnak/mártírkodna...

Miért panaszkodnak/mártírkodnak többet azok akik pár hetesen veszítették el a magzatot?

Figyelt kérdés

Sajnos mi az utolsó trimeszter elején veszítettük el a gyermekünk és keresem még azt az utat ami segít abban hogy feldolgozzam, mert estünkben már szülni kellett. Láttam, fogtam, éreztem..

Egyedül szültem meg orvos nélkül. Olvasgatok olykor hasonló történeteket, de a legtöbb esetben csak pár hetes magzatról szól. Nyilván az is fájdalom de össze sem lehet hasonlítani.

2021. dec. 4. 07:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%

Egyszerű: mert szerencsére az a gyakoribb, az első trimeszteres, nem a késői.

Egyébként mindenkinek a saját fájdalma a legnagyobb.

2021. dec. 4. 07:07
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Mert mindenkinek a saját fájdalma a legnagyobb.

Gondolom te is panaszkodsz apró hétköznapi problémák miatt is, miközben sok embernek minden perc egy kín az egész életében, össze sem lehet hasonlítani a te - hozzájuk képest- luxus és felhőtlen életeddel.

2021. dec. 4. 07:11
 3/22 anonim ***** válasza:
89%

Ez legalább olyan empatikus kérdés, hogy miért nyavalyog többet, akinek pici korban halt meg a gyereke, mint akinek kamaszként.

Nem jó úton jársz, ha így akarod magad jobban érezni.

2021. dec. 4. 07:13
 4/22 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező te meg mit nyavajogsz? Húgom 2 évesen halt meg, a szüleim fájdalmához képes a tiéd, aki nem élt a gyerekével, semmi.

Nos, hogy esik?

2021. dec. 4. 07:23
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Sajnálom a veszteséged!

Ahogy mondani szokás: mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.

És mindentől van nagyobb fájdalom is. De ez nem verseny. Ők azt élték át, így nekik az a nagy veszteségük. Neked pedig ez. Felesleges összehasonlítani: a veszteség az mindenképp veszteség.

Sok erőt kívánok a feldolgozáshoz, és még többet az újrakezdéshez!

2021. dec. 4. 07:27
 6/22 anonim ***** válasza:
89%
Te az utolsó trimeszterben veszítettél el babát. Egy barátunk felesége a baba után meghalt... Legalább élsz. Milyen érzés ezt olvasni?
2021. dec. 4. 08:25
 7/22 anonim ***** válasza:
90%
De kérdező nekik az a legnagyobb fájdalom hogy a pár hetes terhesseguket elveszítettek, neked pedig ez. Nekem is volt egy vetelesem 11 hetesen, igen képzeld el az volt a legnagyobb szívfájdalmam. De azzal nem lesz jobb neked, hogy a te fajdalmadat a máséhoz hasonlítod, illetve a tiedet veszed elorevalobbnak, mert az idősebb terhesség volt. Veszteség, az veszteség marad. Azt tudod tenni, hogy meg gyászolod és elengeded. Lehet hónapok, lehet évek lesznek. Én is így tettem. És mindenki aki elveszítette a babajat. Kérlek ne legyél ilyen, ne rugj bele a női tarsaidba, mert amit leírtál, na az martirkodas..
2021. dec. 4. 08:29
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Mi ez, valami fájdalomverseny?
2021. dec. 4. 08:40
 9/22 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem út a feldolgozáshoz. Keress egy szakembert.
2021. dec. 4. 09:08
 10/22 anonim ***** válasza:
92%
Már az is undorító, hogy képes vagy mércét állítani veszteség és veszteség között. Gyászold meg a babát, de ne kelts már rossz érzést azokban, akik "csak" a fiatal magzatukat veszítették el. Milyen gondolkodás ez? Miért érzed te ettől jobban magad?
2021. dec. 4. 09:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!