Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Hogyan alakultak a dolgok...

Hogyan alakultak a dolgok spontán vetélés után ? El kéne ezzel menjek az orvoshoz? (Többi lent)

Figyelt kérdés
December 31-én volt az utolsó menzeszem.(január 28-án kellett volna meg jönnie ) 9.10-én együtt voltunk,ekkor voltak azok a bizonyos napok is,mint az utólag kiderült(nem védekeztünk de nem is volt még tervben hiszen a kisfiam még csak 10 hónapos és ő 1,5 évre jött össze. Plusz szedtem olyan erős gyógyszert hónapok óta amit nem szabad szedni terhesség tervezése,meglévősége,és szoptatás alatt sem)Majd 18-án(beágyazódási időszakban )pecsételő vérzések volt enyhe alhasi fájdalommal,puffadással. Innentől az összes terhességi tünet jelen volt.Ez kitartott egészen 23.-ig.Közben egy pár napja egy csapásra megszűnt az összes tünetem,Majd 24-én elöntött a vér egészen friss piros,már-màr narancssárga színű volt,és több mint egy sima menzesz. Elvetéltem. Rá pár napra ahogy ez lezajlott megint volt peteérésem,30-31-én volt közepes (ezen a két napon is együtt voltunk)és 1-én volt az ovuláció,de valami iszonyatos,úgy fájt hogy menni nem tudtam,gyógyszert kellett bevennem rá(pár éve érzem csak az ovulációt,néha pecsételés is van)Aztán 12-én ismét pecsételő vérzés puffadás,stb.egészen tegnapig(16.)azon napon semmi nem volt,és ma(17-én)ismét friss pirosas-narancssárgás vér jön alhasi fájdalommal,puffadással…szerintem megint elvetéltem.

febr. 17. 13:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugye te sem gobdokod komolyan, hogy 2x is elvetéltél...

Tesztet egyáltalán csináltál, hogy terhed voltál e valóban, vagy csak te diagnosztizáltad magad annak?

febr. 17. 13:27
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
honnan veszed, hogy terhes voltál?
febr. 17. 13:45
 3/17 anonim ***** válasza:
87%

Terhességi tesztet csináltál vagy csak simán minden menstruációra azt hiszed, hogy vetélés?

Pontosan 24 napos ciklusod van. A pecsételő vérzés inkább arra utal, hogy vagy nincs is ovulációd vagy progeszteron hiányod van. Ha nem rég hagytad abba a szoptatást akkor még normális, hogy nem állt be rendesen.

Ha nem akartok gyereket, akkor védekezzetek.

febr. 17. 13:47
 4/17 A kérdező kommentje:
28 naposak a ciklusaim,ismerem a testem,soha nem történt még hasonló se,és ismerem a terhesség tüneteit is. Nem csak egyszer voltam terhes…Tesztet csináltam de már akkor nem volt mit kimutatni,mert másnapra elöntött a vér,az meg a másik hogy a tényleges menzesz első napja előtt pár nappal nem sok esély van rá hogy kimutatja a korai se.A kisfiammal is már 4 napja késett,mikor nagyon halvány csík volt a teszten órákkal később vettem csak észre és nem,nem most hagytam abba a szoptatást,mert 3,5 hónapig tudtam szoptatni…de azért köszi hogy így nekem támadtatok hogy nem is voltam terhes…olyan nehéz elfogadni hogy valakinek percre pontosan működik a teste és ismeri is azt?
febr. 17. 14:19
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
természetesen nem vonjuk kétségbe, hogy ismered a tested, de a szülés utáni első évben össze-vissza alakulhat a ciklus, főleg, ha szoptatsz is. a terhességet ez alapján nem tudhatod biztosra.
febr. 17. 14:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig most neked percre pontosan 24 napos ciklusaid vannak, nem 28 naposak. Ezt fogadd el.

Ha teszteltél és másnap megjött akkor nem 4 nappal, hanem egy nappal voltál a menstruációd előtt. Negatív volt a teszt azaz nem voltál terhes. A terhesség ott kezdődik, hogy kimutatható a hcg a szervezetében vizelet vagy vérteszttel. Addig se terhesség se vetélés nincs.

Lombiknál, ahol konkrétan beültetik a több száz sejtes 5 napos embriót, de utána a tesztje negatív és megjön a vérzése az még ott sem vetélés. Csak egy egyszerű sikertelen ciklus.

Neked még az se biztos, hogy van ovulációd ilyen rövid ciklusban.

febr. 17. 14:45
 7/17 A kérdező kommentje:
De érdekes hogy én akkor is menstruáltam mikor szoptattam,császármetszés után 5.héten már megjött. Azóta 28 naposak a ciklusok,mint ahogy előtte is voltak. Most úgy a semmiből elromlott volna minden hogy már ovulacióm se le lenne,de érzem hogy van pont akkor amikor kellett volna ovulálnom januárban is,de szerintetek nem volt….És az is érdekes hogy pont a beágyazódási időszakban kezdődött a pecsételés.. na mindegy…meg azt sem tudjatok megérteni hogy egy teszt nem fogja kimutatni nálam a korai terhességet (menzesz előtt)mivel a rendes teszt se mutatta ki menzesz kimaradása után 4 nappal!!! Mivel azt írták rá hogy 10 perc után már értékelhetetlen,addig negatív volt,órákkal később láttam rajta halvány csíkot,alig látszódott,és rá két napra lett normálisan 2 csík,ebből lett a kisfiam…de hiába magyarázom,úgy látom. Azt hisztek amit akartok…ha most nem is,de az előző biztos az volt.
febr. 17. 14:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokszor vortam terhes, sok kémiai, de ha volt terhes tünetem akkor már 6 nappal mensi előtt + lett a tesztem, amikor a tüneteket érzel tesztelj.

A mensi meg változhat.

febr. 17. 15:20
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

#7 Mert akkor sem akkor kellett volna megjönnie a menstruációdnak, amikor gondoltad. A kisfiad nem volt véletlenül minden UH-n egy kicsit kisebb, mint a kora? Ha igen akkor itt a magyarázat...

Senki sem gép, nincs olyan, hogyha valakinek X évig 28 napos a ciklusa, akkor soha semmilyen körülmények között ez nem változhat.

Amúgy ha január 9-10-én volt ovuláció, ahhoz tökéletesen stimmel a 24-edikei menstruáció. A mai vérzéshez pedig február 2-3 környékén kellett lennie az ovulációnak. A pecsételő vérzés nem terhesség, hanem hormonális probléma jele, ami bármikor kialakulhat.

Vetélésről pedig csak akkor beszélhetünk, ha UH-n megállapított terhesség van. Kémiai terhesség az, amikor a vérben vagy a vizeletben jelen van a hcg, azaz biokémiai módszerekkel kimutatható, de a terhesség még azelőtt véget ér, hogy képalkotó módszerekkel (UH, MR) kimutatható lenne.

Amíg semmilyen módszerrel nem lehet kimutatni addig nincs terhesség.

febr. 17. 15:29
 10/17 A kérdező kommentje:

Nem volt kisebb,sőt,azt mondták nagyobb is,de normális volt mikor megszületett.

Rendben,értem az itt leírtakat.Akkor be tudom annak a hirtelen változást hogy öregszem(37 vagyok)csak nem akarom elfogadni…

febr. 17. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!