A terhes barátnőmnek vérzései vannak. Ha ez vetélés, akkor a folyamat közben teherbe eshet, vagy biztonságos nem védekezni?
8 hetes terhes. Tegnap este kezdődött a vérzés és másra nem tudok gondolni személy szerint. Okozhatja más dolog?
Visszakanyarodva a témára, ma szexeltünk és csak utánna kapcsoltam, hogy nem húztam óvszert, mivel ugye terhesség közben nem kell emiatt aggódni. Viszont ha kiderül, hogy elvesztettük a babát, abban az esetben jó ideig nem szeretnénk egy újabba belevágni...
Köszönöm utolsó. Hasonló a helyzetünk, miképp mi csak 3 hónapja vagyunk együtt és ő 25 éves.
Ő velem ellentétben nagyon szerette volna megtartani a babát, de én nem állok készen és ő is úgy érzi, hogy még nem áll készen, ezért megegyeztünk az abortuszban. De jöttek a vérzések... Ez nem az első vetélése, ezért szerencsére nem viseli annyira meg.
Mi úgy állunk hozzá, hogy először házasodjunk össze - ha van annyira erős a szerelmünk, hogy eljussunk a házasságig, és utána jöhet egy gyerek. Annyi "kikötése" van, hogy 30 éves koráig szeretne - amivel én is rendben vagyok. Ez 5 évnyire van, ami úgy hiszen elég idő egy érett, biztos alapokon álló kapcsolathoz és felkészülni a szülővé válásra.
Sok sikert nektek!
Elég régi a kérdés, és sokan beléd kötöttek, Kérdező, de próbálok a kérdésedre válaszolni. Vetélés közben nem tud teherbe esni a barátnőd, mert egyrészt épp lelökődik a nyálkahártya, amibe a megtermékenyült petesejt be tudna ágyazódni, másrészt nem ovulált a terhesség miatt, így nincs is minek megtermékenyülnie.
De nagyon kérlek, ne szexeljetek, míg vetél, mert nyitva van a méhszáj, és könnyen feljuthatnak a fertőzések. Oldjátok meg behatolás nélkül, biztosan várni kell pár hetet, ha meg kell műteni, ha nem, hogy záródjon a méhszáj. Utána pedig védekezzetek rendesen, míg nem aktuális a baba, annyi stresszt meg tudtok spórolni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!