Terhes vagyok, de nem szeretném ezt a babát, mert mégmvagyok felkészülve, mit tegyek?
Ez ugye nem komoly?!
Masfél éves a fiam, aki kb 0-24órás felügyeletet igényel. 20 hetes terhes vagyok úgy, hogy az elején kórházba is kerültem 4napra vészes hányással, kiszáradással....
Megoldottam, a mai napig hányok... egyedül vagyok vele reggeltöl estig, ferjem dolgozik. Semmi de semmi segítségem.
Meg sem fordult a fejemben, hogy elvetessem. Pedig meglepi baba.
Egyébként németbe is ugyan az a folyamat, mint magyarba....
Van egy olyan érzésem, hogy a kérdező szimplán nem tud egy szót sem németül és fogalma sincs, hova kellene menni. Ilyet biztos nem mondott neked senki kint, hogy az abortusz bűncselekmény (max valami szemellenzős öregnéni).
Kérj meg valakit, aki tud németül, hogy menjen el veled. Kezd a háziorvosnál, aztán majd megmondja, hová kell menned.
Egyrészt nem tudjuk mennyire van rosszul a kérdező. Létezik olyan súlyos esete a vészes terhességi hányásnak amikor már az orvos is a terhesség megszakítását javasolja mert különben életveszélyes, úgyhogy talán ne oltsuk le csuklóból hogy ne hisztizzen egy kis hányás miatt. Másrészt tök mindegy mi az indok, ha nem akarja akkor nem kell megtartania, nem tudom mit akartok elérni azzal hogy sértegetitek meg soroljátok hogy ti mi mindent álltatok ki a gyerekért. A felelősséget ugyanis nem ti fogjátok vállalni ha most beledumáljátok a kérdezőt a megtartásba.
Kérdező, az orvosod nem tilthatja ezt le. El kell menned tanácsadásra (Schwangerschaftskonfiktberatung) ahol tájékoztatnak az abortusz menetéről, költségekről, kockázatokról, elérhető támogatásokról és hasonlókról. Vannak államilag elismert központok ahol ilyet végezhetnek, ennek nézz utána hogy hol van a környékeden, itt a tanácsadás végén kapnod kell egy igazolást (Beratungsbescheinigung) hogy megjelentél. Nem kell hogy egyetértsenek a döntéseddel, nem kell megfogadni a tanácsukat, csak annyi az előírás hogy meg kell jelenned és végig kell hallgatnod a tájékoztatást. Ezután várnod kell legalább három napot, ha ez letelt, az igazolásnak a birtokában a 12. hétig legálisan mehetsz abortuszra. Ha a saját orvosod nem hajlandó elvégezni akkor keress egy olyat aki igen. További infó angolul: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!