Milyen érzés terhesnek lenni?
Attól függ milyen terhességet kapsz ki. Szerettem terhesnek lenni, nagyon büszke voltam a pocakomra, de amúgy egy hatalmas nyűg volt. 12. hétig iszonyú rosszul voltam, nagyon fájtak a melleim, szédültem, aztán jött a gyomorsav, vizesedés, magas vérnyomás miatt többször kórház (pedig vékony alkat vagyok), az utolsó hónapban és szülés után annyira fájt a bal csípőm, hogy bicegve jártam csigatempóban, és még sorolhatnám.
De hogy konkrétan milyen érzés? Most vagyok 7 hetes a másodikkal, egyszerűen érzed, hogy nem vagy egyedül és a hasadban állandóan egy kis nyomást érzel, nem "üres " a méhed.
1. Terhesség jo volt, bár sirós voltam és folyton csokit ettem. A 30hettől vartam a veget mert vizesedtem, es a legvetel is fajt.
2. Terhesseg borzaszto volt. Eloszor bevereztem, görccsel, aztan jott a folytonos derekfajas. A 20.hettol jottek a joslok, a medencecsontom ugy fajt, mintha eltort volna, aztan a szemeremcsontom is. Fajt minden, egy furdestol kifulladtam. Alig birtam mozogni, de ugye a nagyot vinni kellett oviba. Szoval borzalmas volt, alig vartam, hogy vege legyen.
Emellett persze az anyasagot elvezem imadom minden pillanatát, de a terhesseg reszet elfelejtenem.
Az elsönél 5-16 hétig hánytam, borzasztóan voltam. Utána csak reggel voltam rosszul, egyébként sétáltam, mentünk mindenfelé, nagy hassal voltak bizonyos dolgok nehezebbek, úgy emkékszem jól aludtam.
Most 8 hónapos terhes vagyok, az eleje most kb. 7 hétig jó volt, utána 2 hétig rosszabbul voltam mint az elsővel, pedig azt hittem nem lehet überelni. Utána hullámokban voltam rosszul de dolgozni is jártam, most viszont kb. a 12. hétre elmúlt, reggel se vagyok rosszul, de nem is érnék rá a nagy mellett. Sokat állni nem tudok, hosszú autóúton dagad a lábam, de egyébként nincs semmi, feljön a savam és fáradt vagyok. Általában jól is alszom, kivéve épp tegnap nem volt jó sehogy. Fickándozott, meleg volt és még a kutyák is ugattak. Az első gyerek nem ugrált ennyit, ő UH-kon is sokszor aludt.
Imádom annak ellenére is,hogy 18.hétig napi 20-40szer hánytam :)
Szép állapot,nincs hozzáfogható. Nekem mondjuk eléggé szenvedős,fizikailag nulla vagyok,állandón rosszul vagyok,napi 10 hőhullám,vízesedés...de nem cserelném el semmire.
1 hét múlva szülök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!