Milyen érzés terhesnek lenni? 15/L
Tisztában vagy a biológiai oldalával? Hát nekem senki sem mondta korábban, hogy milyen brutális hányinger, szédülés lehet az elején, milyen pokoli hátfájás a végén, és még szerencsés esetnek számítok, mert nem is híztam, nem is vizesedek, csíkom is alig lett.
Érzelmileg viszont fantasztikus. Nagyon emgható és szívmelengető, hogy egy kis életet hordoz az ember magával. Sose tudtam beszélni hozzá, mert mindig elbőgtem magam. Hihetetlen, hogy lehet szeretni egy babát. Kis pióca, nem csinál semmit, csak rúgdos, meg lopkodja a tápanyagot, mégis mennyire imádja az ember. Az életemet adnám érte már most is.
Tudom, van akinél a kötődés csak szülés után alakul ki, olyan is van, hogy szülés után egy jó idővel. Erről nem tudok nyilatkozni, én imádom, és minden percben gondolok rá.
Nehéz! Nekem valamim mindig fájt. Vagy a hasam, vagy a hátam, vagy a derekam, vagy a gyomrom, vagy a gyerek olyat belém rúgott, hogy csillagokat láttam. Sokat voltam rosszul, sokat hánytam. A vége felé fárasztó. Egy lépcsőzésbe kifulladtam.
De ugyanakkor hihetetlen és csodálatos. Nehéz elképzelni, hogy ott bent egy baba van. Én a sok kellemetlenség ellenére is nagyon élveztem a terhességet. Amikor mocorog és rugdos (piciket), az is nagyon szép élmény.
De ez is változó. Van, aki alig várja, hogy vége legyen, annyira szenved. Én élveztem nagyon.
Hatalmas erő, Istennel az univerzummal v aki aminek mondja-való közvetlen kapcsolat, teremtés. Csoda. Sosem vagy egyedül, mert egy.másik élet vert gyökeret benned. Ez a gyökér a születés után is megmarad.
Ez az élet maga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!